Zavřít reklamu

VLC for iOS ikonaPo několika dlouhých periodách beta testování dnes VideoLAN oznámilo, že jejich multimediální přehrávač VLC je nyní konečně dostupný pro všechny majitele Apple TV 4. generace v tvOS App Storu. Aplikace byla doposud dostupná jen pro některé vybrané uživatele, kteří ji mohli začít zkoušet již před Vánocemi. Počínaje dneškem ale mohou ve VLC přehrávat všechny video formáty všichni majitelé nové Apple TV.

Verze pro Apple TV získala podporu všech formátů, které podporuje i VLC pro iOS, ale nabízí i nějaké funkce navíc, které jsou speciálně přizpůsobené pro velké obrazovky televizí a celkově pro systém tvOS.

Content Discovery: Aplikace automaticky najde všechny video soubory na síti, ke které je Apple TV připojená pomocí SMB, UPnP media serveru, FTP a PLEX protokolu. Během přehrávání pak můžete přidávat titulky přes OpenSubtitles.org

Saved Logins: Přihlašovací údaje mohou být zabezpečeně skryta na Apple TV a mohou být synchronizována z a do iPhonu a iPadu.

Playback: Podpora jednoduchého ovládání přehrávání, pauzy a vyhledávání. V Aplikaci se lze navigovat pomocí kapitol a přepínat mezi jazyky nebo titulky, které mohou být například v souboru s příponou .mkv

VLC také momentálně testuje podporu pro cloudové služby Dropbox, OneDrive a Box, která by měla dorazit v blízké budoucnosti.

VLC-Playback-Apple-TV
Remote-Playback-VLC-Apple-TV

VLC-Apple-TV
VLC tvOS Apple TV

Dnes nejčtenější

.