Zavřít reklamu

iOS 9.3Před 24 hodinami vydal Apple nové beta verze všech svých systémů, tudíž i iOS 9.3, který přináší spoustu zajímavých novinek. O většině z nich jste si mohli přečíst už včera a ta nejzajímavější je rozhodně Noční režim, o kterém si můžete podrobně přečíst zde, kde se dozvíte i to, která zařízení ho podporují. Nicméně při testování beta verze během dnešního dne jsme narazili na pár dalších novinek, které jsme ve včerejším článku nezmínili, tak se na ně pojďme podívat.

Větší novinkou, která určitě stojí za zmínku je nová možnost duplikovat fotografie v aplikaci Fotky. Na iPhonu 6s je navíc možné při duplikování Live Photos zvolit, zda se má fotografie duplikovat jako Live Photos nebo jen jako statický obrázek. Touto funkcí zabil Apple hned aplikací v App Storu, které zmíněnou funkci nabízely a od vydání iOS 9.3 budou tak zbytečné.

Aplikace iBooks se dočkala funkce iCloud for iBooks, která funguje podobně jako iCloud Photo Library. iCloud for iBooks umožňuje synchronizovat PDF a další soubory, které do iBooks přidáte mezi Macem, iPadem a iPodem touch, což přijde vhod zejména těm, kteří používají iBooks pro čtení PDF například na materiály do školy.

Aplikace Poznámky kromě možnosti zamknout poznámky heslem nebo Touch ID nabízí v nastavení možnost seřazení poznámek a také další nastavení pro zaheslování obsahu v poznámkách (zda chcete využívat Touch ID či nikoliv,  změnit heslo, resetování hesla).

Siri se ještě kromě Hebrejštiny naučila Finštinu a Malajštinu. Češtinu byste hledali marně, ale vzhledem k příchodu Apple Watch na náš trh se rozzážila jiskra naděje, že bychom se jí snad už brzy mohli dočkat.

Pro majitele nového iPhonu 6s a 6s Plus je jistě dobrou zprávou, že v iOS 9.3 se dočkají nových gest pro 3D Touch displej. Apple přidal nové zkratky pro aplikace App Store, iTunes Store, Kompas, Počasí, Akcie, Zdraví a hlavně pro ikonu Nastavení, kde je možné rychle přejít do nastavení pro Wi-Fi, Bluetooth, Baterie a Tapety. Nabídka se samozřejmě nedá upravovat a tak je škoda, že vývojáři v Applu raději nepřidali zkratku pro Mobilní data. Galerii zkratek můžete vidět níže. Prozatím není všechno lokalizované do češtiny.

iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9
iOS 9

Dnes nejčtenější

.