Zavřít reklamu

iPhone 5eČínsky portál cnBeta sa pridal k početnému množstvu serverov, ktoré hovoria o možnom vydaní nového 4-palcového mobilu z dielne Applu. Portál vo svojej pomerne obsiahlej správe nielen, že odhalil vlastnosti onoho pripravovaného telefónu, ale zároveň spomenul aj jeho meno, iPhone 5e. Jedná sa o úplne nový názov, ktorý by mal zdôrazňovať, že nejde o úplne nové zariadenie, ale skôr o vylepšený iPhone 5s, presne tak ako sa o tom špekulovalo už dlhšiu dobu. Ak sú totiž doterajšie špekulácie pravdivé, mobil by mal mať veľmi podobný dizajn ako iPhone 5s. „E“ by malo teda znamenať skratku pre „Enhanced„, presne tak ako „C“ znamenalo Colorful. Otázne je ale, či Applu ponechanie čísla „5“ v názve mobilu pomôže v predajoch alebo to bude ďalší model odsúdený na zánik.

Telefón by sa mal posunúť vpred po stránke hardvéru. Mal by disponovať čipom Apple A8 a 1GB RAM, teda rovnakým hardvérom, akým disponuje iPhone 6, iPad mini 4 a aktuálna generácia iPodu touch. Základná verzia telefónu by mala mať opäť trápnych 16GB miesta, pričom drahší model bude mať 64GB úložisko. Teda dôjde k použitiu rovnakého systému ako pri novších modeloch. Na zadnej strane telefónu nájdeme rovnaký 8-megapixelový fotoaparát s duálnym bleskom ako na iPhone 5s, ktorý zrejme nebude trčať z tela telefónu. To však bude o trochu tenšie a ľahšie oproti svojmu predchodcovi. Server Macotakara k tomu potom dodáva, že mobil bude mať rozmery 122,9 x 57,6 mm, vďaka čomu bude len nepatrne menší oproti iPhonu 5s. Na tom sa však môže podieľať prítomnosť 2.5D skla na prednej strane. Dôležitou súčasťou telefónu bude NFC kvôli podpore Apple Pay bez nutnosti používať Apple Watch a rovnako bude disponovať podporou VoLTE hovorov v USA a ďalších 9-tich krajinách sveta.

iPhone 5e sa podľa serveru (ktorý už minulý rok odhalil kapacitu batérie a balenie iPhone 6s Plus) začne predávať na prelome februára/února a marca/března, teda v čase Čínskeho nového roku, za cenu približne 500 dolárov za základný model. K dispozícii bude vo všetkých aktuálnych farbách vrátane Rose Gold.

iPhone 5e

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.