Zavřít reklamu

minecraft_dock_icon_by_necrothug-d3eaebqApple tento týždeň oznámil, že Vianoce preňho boli rekordnými, ale nasledujúca správa naznačuje, že sa na tom do istej miery podieľal podvodník, ktorý oklamal nespočnetne veľké množstvo užívateľov. Istý vývojáro totiž zneužil meno jedného z najväčších fenoménov dnešnej doby a vydal aplikáciu, ktorú pomenoval Minecraft: Pocket Edition 2, vďaka čomu si veľmi veľa ľudí myslelo, že tvorcovia si na Vianoce pripravili veľmi pekný darček, vďaka si mnohí kúpili aplikáciu okamžite po tom, ako ju uvideli.

Keď už ale hru uvideli, čakalo ich maximálne sklamanie. Namiesto toho, aby sa ponorili do vylepšeného kockového sveta, uvideli na obrazovke postavu Scorpiona z Mortal Kombat, ktorého bolo treba navigovať po obrazovke, na ktorej naňho útočili zombie. Aby to nebolo málo, tak hra každému po chvíli spadla a ľudia ostali veľmi nahnevaní, vďaka čomu sa na hru spustila obrovská vlna kritiky. Minecraft Pocket Edition 2 totiž bola úplne iná hra a práve tu si mnohí uvedomili, že sa stali obeťou podvodu a začali žiadať vrátenie peňazí.

Netrvalo dlho a Apple zareagoval, linky na hru odstránil a rovnako tak zablokoval účet podvodníka, ktorý mal vo svojom portfóliu aj menej úspešný podvod v podobe klonu Mortal Kombat. V App Store tento rádoby-vývojár vystupoval pod menom Scott Cawthorn, čo je slovná hračka na meno tvorcu série “Five Nights at Freddy’s”, Scotta Cawthona. Podvodník si vzal na mušku aj spomínanú sériu, ako aj hru menom Mortal Kombat – New Season za 3€.

Asi najvtipnejšie na celom podvode je, že chlapík, ktorý sa tieto Vianoce dostal do postavenia Grincha (ibaže miesto Vianoc bral 7€ od každého), si nezabudol do svojich aplikácií uviesť copyright a svoje pravé meno – Viktor Todorov. Ak ho nájdete na YouTube, zistíte, že tu má svoju fotku a niekoľko videí, z čoho veľká časť súvisí s nástrojom Xcode. Takže to vyzerá, že sa svojou neopatrnosťou sám usvedčil. Mojang, štúdio, ktoré stojí za Minecraftom, už rieši situáciu so svojimi právnikmi. Stále je však zaujímavé, že podvodné aplikácie prešli schvaľovacím procesom App Storu, ktorý majú na starosti živí ľudia a nie stroje, ako to je v prípade Google Play.

Minecraft 2 Fake

*Zdroj: EuroGamer.net

Dnes nejčtenější

.