Zavřít reklamu

sandisk_flash_disk_wireless_bezdratJe rok 2016 a technologie jdou stále vpřed, smartphony však stále mají dva hlavní nedostatky. Prvním je nedostatek místa na úložišti vašeho telefonu, neboť stále více společností znemožňuje instalaci paměťových karet pro zvětšení místa v telefonu. U iPhonu je to standardem již od první generace, Samsung to zavádí až u posledních několika modelů a jde tak po vzoru Applu. Ti z vás co mají 16GB iPhone jistě ví, o čem mluvím. Stačí mít na telefonu pár fotek, písničky a nějaké ty aplikace a už se vám pak do iPhonu nevleze ani film. Druhým nedostatkem je výdrž baterie. Každým modelem se smartphony ztenčují a jednotlivé společnosti se předhání, kdo bude mít tenčí telefon. Tím pádem se však zmenšuje i baterie.

SanDisk nyní uvedl nový produkt, který si klade za cíl, opravit jeden z nedostatků a to právě nedostatek paměti. Firma již má několik populárních produktů, které uživatelům nabízejí přídavné úložiště na cestách. Na veletrhu CES některé z nich aktualizovala a tak nabízejí ještě více úložného prostoru. SanDisk Connect Wireless Stick je jedním z novinek, které byly v Las Vegas představeny. Tento bezdrátový flash-disk byl představen již loni, avšak pouze ve 128GB verzi. Nyní přichází SanDisk Connect Wireless Stick také ve 200GB verzi. Flashka od SanDisku umožňuje bezdrátový přenos souborů z a do chytrého telefonu, tabletu, přičemž podporovány jsou jak zařízení iOS, tak Android. Samozřejmě je zde také podpora přenosu dat z PC nebo Macu a to jak bezdrátově, tak i přes klasické USB.

Pro přenos stačí nainstalovat aplikaci The SanDisk Connect, v ní již vybíráte jednotlivé soubory a celý přenos je chráněn heslem. Samotné USB je ve verzi 2.0 a tak bohužel rychlejší verzi 3.0 nenabízí. Přenos dat probíhá přes Wi-Fi a ukládat tam můžete prakticky všechno, akorát z iPhonu to budou nejspíše fotografie a videa. Aplikace pro iOS, dostala v nedávné aktualizaci také podporu sdílení dat i do Apple TV skrze AirPlay. Výhodou je možnost streamování videí přímo do zařízení a to až do třech zároveň. SanDisk Connect Wireless Stick ve 200GB variantě si zatím nekoupíte, cena by se však měla v době zahájení prodeje pohybovat okolo 120 dolarů (cca 3000 kč).

sandisk_flash_disk_wireless_bezdrat_2

https://www.youtube.com/watch?v=TaCjquOZPPI

*Zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.