Zavřít reklamu

Hunter Fan CompanyInternet of Things, presne v tom duchu sa nesie veľtrh CES 2016 a zdá sa, že práve prepojeným domácim spotrebičom sa bude najväčší veľtrh spotrebnej elektroniky venovať aj v nasledujúcich rokoch. Na čele tejto revolúcie stojí celkom oprávnene Samsung, ktorý začal už minulý rok celkom agresívne prezentovať svoje odhodlanie vstúpiť do sveta inteligentnej domácnosti a tak nejak sa ani netreba čudovať, že jeho pračky a chladničky začínajú byť WiFi a dotykovými displejmi, na ktorých vidíte stav inej elektroniky vo vašom dome alebo byte. Inteligentnú elektroniku však výrobcovia prispôsobujú aj pre Apple a jeho platformu HomeKit, ktorá má tiež veľké využitie a hlavne je prepojená s Apple Watch, čo jej dáva trochu futuristický feeling.

Do takto vybavenej domácnosti si budete môcť najnovšie zadovážiť inteligentné ventilátory na strop, čo je vec, ktorá sa mne osobne zapáčila v prvom momente, keďže si plánujem v byte prerobiť jednu miestnosť výhradne na „hráčske doupě“ a vidím ďaleko väčší potenciál vo ventilátore ako v žiarovkách. Ale samozrejme, každý má iný dôvod kúpiť si ventilátor. No a teraz, keď má človek možnosť si ho prepojiť s iPhonom a môže ho ovládať pomocou Siri, sa objavuje viac dôvodov, prečo tak urobiť. A kto vám taký ventilátor ponúkne?

Jedna z najlepších firiem v tejto oblasti, Hunter Fan Company, ktorá predstavila dva modely pomenované ako Symphony a Signal. Oba sa vyznačujú tým, že ich môžete ovládať pomocou Siri, ale čo je najdôležitejšie, ponúkajú niekoľko špeciálnych funkcií, ktoré u bežných ventilátorov nenájdete. Napríklad je tu možnosť nastaviť si automatické zapínenie a vypínanie pri určitej teplote a prepojenie s ostatnými doplnkami, ako napríklad s detektorom dymu. Zariadenia vedia medzi sebou komunikovať cez WiFi a v prípade, že bude zaznamenaný dym, ventilátor sa sám automaticky zapne, čo je užitočné. Touto funkciou disponujú oba modely, pričom oba budú dostupné na jar 2016.

Dvojica modelov sa pritom líši hlavne dizajnom a cenou. Symphony je čisto biely a ponúka moderný dizajn za 329 dolárov, zatiaľ čo model Signal má drevené lopatky a telo z niklu. Tento model bude stáť 379 dolárov.

Hunter Fan Company

*Zdroj: 9to5mac

 

Dnes nejčtenější

.