Zavřít reklamu

Apple Watch Black iconČasto slýcháme na Apple a především na jeho technickou podporu a komunikaci se zákazníky jen chválu. Mnohdy, pokud máte například s iPhonem nějaký problém a řešíte jej v oficiálním Apple Storu, dostanete okamžitě nový kus a vše je vyřešeno. Apple je i hodnocen jako společnost, která řeší problémy svých zákazníků ze všech nejlépe, ale jak se zdá, tak tomu nemusí být úplně vždy a obzvlášť u nových Apple Watch tomu tak pravděpodobně není.

Sám se o tom přesvědčil jeden z našich čtenářů, který nám poslal svůj příběh respektive stížnost pro Apple, kdy se pokusil vyreklamovat své zcela nové Apple Watch, které našel pod stromečkem. Jeho příběh může být pro někoho zklamáním a důvodem, proč si hodinky od Applu nepořídit, ale přišlo nám správné informovat vás i o těch méně šťastných situacích, kdy vás přístup Applu a funkčnost jejich produktů nemusí zrovna potěšit, ba naopak odradit od koupě další generace nebo jiného produktu.

Na Štědrý den jsem rozbalil Apple Watch, několik hodin jsem je používal a poté vyskočilo upozornění s žádostí aktualizace na watchOS 2. Update však spadl a hodinky se poté sekly. Ukazují jenom Apple logo a červený vykřičník s odkazem zavolání na Apple podporu. Zavolal jsem tedy na americkou Apple podporu, protože v České republice nejsou Apple Watch oficiálně podporovány. Po dlouhém hovoru mě odkázali na výměnu hodinek v nejbližším Apple Storu, který je však v Německu. Zkusil jsem ještě zavolat na podporu Velké Británie a České republiky, kde mi ale sdělili to samé.

Další den jsem tedy sedl do vlaku směr Drážďany, ale zde mi bylo oznámeno, že tenhle problém řeší speciální technici, kteří na mě dnes bohužel nemají čas a navíc, že nemám sjednanou schůzku a musím přijít jindy. „No ale to je těžký když jsem z ČR a je mi 16“ odpověděl jsem. V Apple Storu se omluvili usmáli se a to bylo vše. Poté jsem se snažil nějak dostat k technikovi, který vypadal, že je volný, ale vůbec se mnou nemluvil. Nakonec mě jeden z prodejců (pravděpodobně manažer) vykázal z prodejny s tím, že mám jít na opačný konec Drážďan do autorizovaného prodejny, kde mi hodinky možná opraví. Tam toho však také nebyli schopni a odkázali mě zpět na oficiální Apple Store.

Jenom chci připomenout, že všechny Apple podpory, kterým jsem volal, nezmínili ani jednou, že si musím sjednat schůzku a řekli jen, že mám přijet do Drážďan kde mi Apple Watch vymění. Na výměnu jsem se ovšem v Drážďanech ptal také a bylo mi řečeno, že tohle nepřipadá v úvahu kvůli rozdílným daním v Německu a kvůli tomu, že se na hodinky musí stejně podívat technici, kteří nejsou volní. A i kdyby to udělali musel bych do Drážďan přijet znovu si hodinky vyzvednout.

Snad se situace zlepší s příchodem Apple Watch do České republiky, kterého se dočkáme již 29.1.

Dnes nejčtenější

.