Zavřít reklamu

faraday-future-rear-view-teaserTesla samozřejmě není jediná kdo vyrábí elektromobily nebo hybridy, ovšem po boku klasických značek, které se pokoušejí do tohoto světa vstoupit nebo jim v něm již dávno patří pozice jako například Lexusu mezi hybridy, přichází také zcela nový projekt nesoucí název Faraday Future.

Projekt který je stále opředen roužkou tajemství chce vytovřit elektromobil, který nebudete vlastnit, ale budete si jej brát vždy, když jej potřebujete a v momentě, kdy jej nebudete potřebovat jej přenecháte dalším. Právě to je to, o dělá z Faraday Future skutečně projekt budoucnosti.

Společnost se podělila o první video, ve kterém je vidět stín samotného automobilu a také se zde dozvíme: „Co kdyby všechna auta zaparkovaná na parkovišti vedla zajímavější životy? Co kdybyste auto nevlastnili, ale používali jej když potřebujete,“ ptá se reklama.

Faraday Future tak zřejmě přijde s první sdíleným vozem na světě a mnohem zajímavější než samotný automobil bude možná řešení toho, kdo kdy a jak bude za používání vozu platit a kde jej vezmeme, respektive kdo zaplatí pořizovací náklady. Projekt by měl být oficiálně představen začátkem letošního roku a uvidíme co z něj vlastně vzejde.

Věříme, že příští generace bude také vyžadovat novou generaci automobilů. Protože budoucnost závisí na tom, jak se k ní dostaneme, říká na konci videa hlas a ukazuje stín vozidla Faraday Future. Spekuluje se také o tom, že by tento vůz měl být autonomní.

faraday-future-electric-car

Dnes nejčtenější

.