Zavřít reklamu

Apple campus 2Mnozí se shodnou na tom, že chystané sídlo Applu, připomínající vesmírnou loď, je jistě velký krok pro společnost. Přeci jen jde o obrovský projekt, na kterém se podílel i samotný Steve Jobs a z velké části na něm pracuje i současný CEO Applu, Tim Cook spolu s Johny Ivem a dalšími 3500 zaměstnanci.

Apple Campus 2, známý také jako Apple Spaceship, by měl už v tomto roce pojmout minimálně 13 000 zaměstnanců a zároveň zkvalitnit životní prostředí města Cupertino. Tim Cook v nedávném rozhovoru totiž prozradil, že kolem budovy se bude pyšnit park s více než 7000 stromy, které by ale nejen měly zlepšovat místní ovzduší, ale také plodit ovoce, které bude nabízené v místní kavárně, o které jsme vás před několika měsíci informovali.

Na samotné budově je zajímavé také to, že se bude rozkládat na 260 000 čtverečních metrech pozemku a kvůli svému kruhovitému tvaru se pochlubí obřím zakřiveným sklem, které je tvořeno třemi tisíci pláty, tudíž půjde o vůbec největší kus na světě. Kromě toho Cook prozradil, že budově bude dodávat energii 65 000 metrů čtverečních solárních panelů, které Campusu poskytnou všechnu energii, kterou bude potřebovat.

I přes to, že je Apple nejbohatší společností světa, tak 5 miliard dolarů, tedy přibližně 123,6 miliard českých korun, co bude budova stát, jistě její pokladnice z části vyprázdní.

spaceship-campus

Dnes nejčtenější

.