Zavřít reklamu

iOS 10 iconMezi Apple fanoušky se už nějakou dobu mluví o tom, že by Apple měl zlepšit iOS na iPadech a odlišit se tak od mobilního iOS na iPhonu a přiblížit se k desktopovému OS X. Apple se o to letos pokusil s nejnovějším iOS 9, do kterého po dlouhé době implementoval tak dlouho požadovaný multitasking v podobě Split-View. Nicméně i přesto má iOS 9 na iPadech od desktopového systému pořád daleko a nedokáže plně nahradit OS X, jak by tomu u iPadu Pro mohlo nasvědčovat.

Vývojář Steve Troughton-Smith se nám proto rozhodl demonstrovat, jak by mohl vypadat iOS 10, který by už dokázal nahradit OS X. Jeho koncept totiž nabízí možnost posouvat si na obrazovce libovolně okna a zvětšovat si je podle potřeby. Jednotlivá okna by pak bylo možné buďto rovnou zvětšit na celou obrazovku nebo ukončit stejně jako tomu je na desktopu.

Zajímavé na tom je, že vývojáři stačilo jen 500 řádků kódu a využití UIKitu od Applu, aby iOS upravil a umožnil libovolně zvětšovat a zmenšovat okna a mít jich otevřených hned několik vedle sebe. To jen dokazuje, že Apple je dost možná na tuto funkci již připraven a v iOS 10 bychom se opravdu mohli něčeho podobného dočkat. Přeci jen výkonný iPad Pro by s něčím podobném neměl problém.

iOS 10 OS X FB

*zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.