Zavřít reklamu

Android Apple iOS iconJednou z hlavních předností iPhonu respektive iOS je App Store. Vývojáři jsou totiž pro Apple velice důležití a z velké části se podílejí na úspěšnosti jablečných produktů. Většina aplikací je ale i pro konkurenční Android, ovšem je všeobecně známo, že většinou nejdříve dorazí aplikace na iOS a až pak na Android, na který mnohdy ani dorazit nemusí, příkladem může být například úspěšná aplikace Knock.

The Next Web se proto zeptal vývojářů předních aplikací, proč upřednostňují iOS před Androidem a jejich odpovědi anonymně zveřejnil ve svém článku. Najdeme tu hned několik důvodů a opravdu upřímné a mnohdy i pravdivé, jiné možná fanaticky podané odpovědi. Pojďme si je shrnout.

V první řadě je to o tom, že Apple nabízí vývojářům propracovanější nástroje. Knihovny pro Objective-C nebo nově pro Swift jsou aktuálnější a jeden z vývojářů tak podotýká, že jeho přátelé, kteří vyvíjejí aplikace pro Android v Jave mají neaktuální informace a jsou tak svým způsobem pozadu.

Dalším hlavním důvodem je fakt, že vývojáři na Androidu musí vydávat aktualizace i pro starší systémy, což je přinejmenším otravné a zdržující. Developeři tak musí řešit problémy spojené i se starší verzí Androidu, jelikož výrobci mobilů zpravidla neaktualizují své výrobky a nechávají na nich staré systémy. Vývojář tak vydává aktualizace i pro několik let staré verze, aby s jeho aplikací byli všichni spokojeni, ale to jej stojí hrozně času, zatímco na iOS se musí přizpůsobit jedné maximálně dvěma verzím, protože iPhone získá nejnovější systém okamžitě a podíl nové verze dominuje nad ostatními.

Posledním a pravděpodobně nejzásadnějším důvodem, proč vývojáři volí zrovna jablečnou platformu jsou výdělky. Několik z nich přiznalo, že App Store je jednoduše výdělečnější a někteří poznamenali, že iPhone vlastní spíše majetnější lidi a naopak teenageři sáhnou po levnějším telefonu s Androidem, pokud jim iPhone nekoupí jejich rodiče. Právě proto vlastní smartphone s Androidem mladší uživatelé, kteří za aplikace platit nechtějí a jeden z vývojářů dokonce poznamenal, že na Androidu pochází 95% stažení placené aplikace z pirátských zdrojů, zatímco na iOS je tento jev minimální a spousta uživatelů si díky uzavřenějšímu systému aplikaci koupí.

Apple_vs_android

Dnes nejčtenější

.