Zavřít reklamu

Camera fotoaparat icon
Na to, jak je systém iOS jednoduchý a nabízí méně možností přizpůsobení oproti konkurenčnímu Androidu, je až pozoruhodné, kolik skrytých funkcí v sobě skrývá. Nedávno jsme vám ukázali užitečný trik v aplikaci Kalkulačka a dle komentářů je vidět, že mnozí z vás jej opravdu neznali. Dnes přicházím s malým trikem v aplikaci Fotoaparát, o kterém jsem do dnešního rána netušil ani já a to jsem poměrně dlouholetý majitel iPhonu a možná trochu netradiční uživatel, který má prozkoumaná všechna zákoutí iOS.

Jistě mnozí z vás ví, že s iPhonem lze pořizovat panoramatické fotografie, které se hodí zejména v momentě, kdy chcete zachytit velkou část krajiny do jedné fotografie. Režim panorama na iPhonu vám umožní pořídit až 240 stupňový snímek jen zapomocí toho, že budete iPhonem pomalu otáčet a aplikace pořídí několik snímků rychle za sebou, které pak chytřé spojí do jediné fotografie s rozlišením 48 megapixelů respektive 64 megapixelů v případě nového iPhonu 6s a 6s Plus.

Jakmile ale chcete vyfotit panoramatickou fotografii, tak vám iPhone vždy nabídne pořídit ji zleva doprava, což vám ne vždy musí vyhovovat. Jenže začít lze i obráceně, tedy zprava doleva, jenže přepnutí je skryté a ne ne každý jej do teď odhalil. Pojďme si ukázat, jak na to.

Na svém iPhonu, iPadu nebo iPodu touch otevřete aplikaci fotoaparát. Přepněte se do režimu panorama, jehož název byl v iOS 9 zkrácen na Pano. Při startu se vám vždy objeví možnost pořídit panoramatickou fotografii zleva doprava, ale stačí kliknout na šipku a směr pořizování se změní. Takto to budete muset udělat pokaždé, když otevřete fotoaparát, jelikož ve výchozím stavu se pořizují fotografie vždy zleva doprava.

Změna se hodí zejména v případě, kdy chcete mít na fotografii nějaký objekt vpravo a kdybyste pořizovali fotografii obráceně, mohlo by se stát, že by se na fotografii už nevešel. Funkce se samozřejmě hodí i v takových případech, kdy nejsou podmínky pro pořizování nejideálnější a vám může překážet například strom nebo cokoli jiného.

Panorama iPhone 1
Panorama iPhone 2
iPhone camera panorama trick

*zdroj: idownloadblog

Dnes nejčtenější

.