Zavřít reklamu

OneDrive iconMicrosoft opäť zmenil svoje rozhodnutie týkajúce sa priestoru v službe OneDrive a kým pred mesiacom hlásil, že zníži základné 15GB úložisko na 5GB, tak dnes už hlási presný opak a vraví, že súčasným užívateľom ponechá naďalej 15GB miesta zadarmo. Rovnako tak ponechá užívateľom možnosť získať ďalších 15GB miesta v prípade, že si aktivujú zálohu fotoaparátu do cloudu. Užívatelia tak budú môcť celkom bezplatne získať až 30GB bezplatného priestoru na cloude, čo je 6-krát viac, než koľko ponúka Apple. Spoločnosť tak zareagovala na petíciu užívateľov, ktorá vyzbierala viac ako 70 000 podpisov.

Spoločnosť totiž pôvodne reagovala na niektorých inteligentov, ktorí zneužili neobmedzený priestor v cloude na to, aby si doň nahrali doslova všetko, vďaka čomu ich osobné priečinky zaberali neuveriteľných 75TB dát. Microsoft však ponechal svoje rozhodnutie, pokiaľ ide o predplatný priestor, ktorý dostanú užívatelia zadarmo k Office 365. Tu dostanú všetci 1TB priestor presne tak to malo byť pôvodne. A pokiaľ ide o tých užívateľov, ktorí majú 15GB zadarmo, tak je treba, aby potvrdili, že si chcú ponechať súčasnú veľkosť úložiska a to až do 31.1.2016. Noví užívatelia budú mať už v základe 5GB úložiska.

Potešujúce je tiež rozhodnutie, že všetci, ktorí používajú už teraz viac ako 5GB bezplatného úložiska, dostanú od Microsoftu zadarmo Office 365 Personal na celý rok zadarmo a spolu s ním aj 1TB OneDrive úložisko.

OneDrive Keep Free Storage
onedrive logo

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.