Zavřít reklamu

vánoční AppleVánoce jsou už opravdu za rohem a do Štědrého dne zbývá jen něco málo přes týden. Pokud ještě nemáte dárky pro své nejbližší nebo stále nevíte, co si pod stromeček přát jste vy nebo někdo z vašich blízkých majitelem některého z počítačů s nakousnutým jablíčkem, pak vám přinášíme rozsáhlý seznam dárků, ze kterých si můžete vybrat. Na seznamu najdete příslušenství začínající na opravdu nízkých částkách, až po ty, které si pořídí opravdu jen málokdo. Na některé doporučené dárky si můžete na našem webu také přečíst rozsáhlé recenze, které jsme pro vás v průběhu let připravili.

 

Vánoční dárky do 1 000 Kč:

 

HDMI DisplayPortRedukce z DisplayPort na HDMI
Pokud potřebujete připojit televizi nebo monitor k MacBooku, pak se vám bude určitě hodit redukce z DisplayPort (Thunderbolt) a HDMI. Taková redukce vás nemusí vyjít na vůbec velké peníze a dáte za ní jen něco málo přes dvě stovky. Malá redukce se vám bude hodit i na cestách, jelikož ji schováte do každé kapsičky. Kupovat můžete přímo zde.

 

pouzdro iconPolykarbonátové pouzdro
Vlastníte MacBook Air nebo MacBook Pro? Nebo někdo z vašich blízkých? Jestli ano, tak výborný vánoční dárek může být pouzdro na MacBook. Majitelé MacBooků jsou na své miláčky obvzlášť opatrní a tudíž obal je na místě. Polykarbonátové pouzdro můžete zakoupit v několika barvách, které znevšední MacBook a dodá mu nový vzhled. Pouzdro můžete koupit za pár korun přímo zde.

 

Logitech Wireless Keyboard K360Logitech Wireless Keyboard K360
Nepotrpíte si vy nebo vaši blízcí na příslušenství od Applu? A chcete k tomu kvalitu, kompabilitu a nízkou cenu? Pak je klávesnice Logitech Wireless Keyboard K360 to pravé pro vás. Osobně mohu klávesnici doporučit. Na OS X fungují i funkční klávesy pro ovládání hlasitosti a hudby a s novým systémem nemusí ani doinstalovat žádný software. Logitech Wireless Keyboard K360 zakoupíte zde.

 

HP X7500HP X7500
Pokud ani u myši nevyžadujete, aby byla přímo od společnosti Apple, ale chcete kvalitní, dobře zpracovanou myš, pak můžu doporučit sáhnout po HP X7500. Osobně myš používám a nemohu si stěžovat. Dlouho jsem vybíral, ale HP X7500 splnila mé požadavky. Skvěle padne do ruky a je vhodná na cesty. A Ještě jedno plus  – k používání nepotřebujete USB konektor, myš se spojí s Bluetooth ve vašem Macu. HP X7500 zakoupíte zde.

 

Newer Technology NuPadNewer Technology NuPad
Pod Apple Magic Mouse je důležitá podložka. Pokud totiž podložku nepoužíváte, stane se z vašeho krásného dřevěného stolu brzy jen kus ošuntělého a ošoupaného dřeva. Newer Technology NuPad je podložka vyrobená z kůže, tedy výrobci dbali na na kvalitu. Výrobci podložku dokonce zlevnili a nyní vás vyjde po přepočtu na příjemných 232 Kč. Recenzi si můžete přečíst zde a kupovat můžete přímo zde.

 
 

Vánoční dárky do 2 000 Kč:

 

Twelve South BookArcTwelve South BookArc
Pokud si vy nebo někdo z vašich blízkých vlastnící MacBook často připojuje jablečný počítač k externímu monitoru, pak se mu bude určitě hodit stojánek BookArc od Twelve South. Díky stojánku totiž nebude MacBook na stole zabírat tolik místa, jelikož v něm bude svisle stát. Zároveň ochrání Macbook před vodou, když se náhodou na stůl vylije kafe, čaj a podobně. Kupovat pro všechny typy MacBooků můžete zde v záložce Doplňky.

 

Logitech Anywhere 2Logitech Anywhere 2
Nakonec si dovolím informovat ještě o jedné zajímavé myši pro počítače Mac. Anywhere 2 je sice o něco dražší, ale nabídne vám dobíjecí baterii, připojení dvěma způsoby, snímání pohybu třeba i na skle, přepínání mezi zařízeními a hlavně plnou kompatibilitu s OS X. Kromě toho namísto Magic Mouse 2 nabízí běžný design, takže je určena pro všechny, kteří raději pracují s klasickou myší, namísto ploché a dotykové. Kupovat můžete přímo zde.

 

SanDisk Extreme 64GBSanDisk Extreme 64GB
Rychlý, odolný a šifrovaný flash disk s velkou kapacitou vždy potěší. Výrobce slibujeopravdu vysokou přenosovou rychlost. Při čtení až 245 MB/s a při zapisování na flash disk až 190 MB/s, což je na flash dik opravdu slušné. Pomocí softwaru lez data na flash disku šifrovat libovolným heslem. SanDisk Extreme 64GB můžete zakoupit zde.

 
 

Vánoční dárky do 5 000 Kč:

 

Magic Mouse 2Apple Magic Mouse 2
Tuto kategorii začneme příslušenstvím přímo od společnosti Apple. Pokud vlastní MacBooku, rozhodně se vám nebo blízkým bude hodit myš. Každému totiž nesedne trackpad a některé činnost je rozhodně lepší dělat přímo s myší. S Apple Magic Mouse budete mít jistotu, že vše bude fungovat tak, jak má. Myš navíc podporuje gesta a skvěle se vzhledově hodí k jablečným produktům. Novou Magic Mouse 2 můžete kupovat přímo zde.

 


Magic Keyboard iconApple Magic Keyboard
U příslušenství od Applu ještě chvíli zůstaneme. Dalším užitečným doplňkem je jistě nová Apple Magic Keyboard, která nabídne integrovanou baterii, nový design a dobíjení přes Lightning. Jistě se hodí v případě, kdy připojujete například MacBook k externímu monitoru. Klávesnice je bezdrátová, což má jistě své výhody, někomu však nemusí vyhovovat absence numerické klávesnice. Rencenzi si můžete přečíst zde.

 

Magic Trackpad 2 iconApple Magic Trackpad 2
Nový trackpad od Applu se pyšní technologií Force Touch, která je rozhodně pro uživatele užitečná a v případě příslušenství pro počítače Mac jedinečná. Nový Trackpad se hodí zejména pro iMac nebo Mac mini, ale samozřejmě jej využijí i uživatelé, kteří si připojují MacBook k externímu monitoru. Hodit se bude zejména pro grafiky, kteří jej mohou využít například v populární aplikaci Pixelmator pro úpravu fotografií a podobně. Kupovat můžete zde.

 

AirPort ExpressAirPort Express
Jedná se o malý a elegantní router, který postačí do menší domácnosti. Pokud jste fanouškem Applu, pak je AirPort Express právě pro vás. Dokonale ladí ke zbytku Apple produktů a pro nenáročné uživatele je dostačující. Odradit vás může akorát vyšší pořizovací cena a osekané možnosti nastavení a portů. Vcelku čerstvou recenzi na AirPort Express si můžete přečíst zde.

 

Apple-tv-2Apple TV
I strší Apple TV se dokonale hodí pro streamování obrazu z vašeho Macu přes AirPlay. Díky Apple TV můžete například promítat vaše fotky z Macu či iPhonu přímo na obrazovku vaší velké televize. Apple TV toho samozřejmě nabízí víc. Proč si vlastně Apple TV pořídit a k čemu všemu vlastně doopravdy slouží si přečtete v recenci zde.

 

LaCie_Rugged_recenzeLaCie Rugged 1TB USB 3.0/Thunderbolt
Zálohy není nikdy dost. Samozřejmě na externí disk nemusíte jen zálohovat. Může také sloužit k přenosům souborů. A právě takový externím diskem může být LaCie Rugged. Jedná se o disk, který nabízí jak Thunderbolt pro počítače Mac, tak USB 3.0. Je tedy všestraný a především opravdu rychlý. Recenzi na tento odolný a rychlý disk si přečtete zde.

 

Nifty MiniDrive iconNifty MiniDrive
Jedná se o speciální adaptér pro MicroSD kartu, který přesně zapadne do těla MacBooku Air a MacBooku Pro a umožní tak rozšíření paměti počítače klidně o 128GB, což je stejně, jako nabízí Apple v základní verzi MacBooku Air.Výrobci nabízí verzi pro MacBook Pro a MacBook Air. Společně s opravdu rychlou 64GB kartou vyjde adaptér na necelé 3 000 Kč. Recenzi Nifty MiniDrive si můžete přečíst přímo zde.

 

Transcend JetDrive LiteTranscend JetDrive Lite
Další šikovné rozšíření kapacity vašeho MacBooku. Oproti Nifty MiniDrive se nejedná o pouhý adaptér, ale o zařízení, které obsahuje paměť napevno v uzavřeném šasi. Výhodou je rozhodně také cena, která je o něco nižší, než zmíněný MiniDrive s paměťovou kartou. Nevýhodou je snad jen to, že JetDrive Lite lehce vystupuje z těla MacBooku, aby ho bylo možné vyjmout. Kupovat můžete zde.

 

Vánoční dárky do 10 000 Kč:

 
372.jpgBelkin Thunderbolt Express Dock
Dock je šikovná věcička, pomocí které rozšíříte počítač. Belkin Thunderbolt Express Dock zapojíte do Thunderbolt portu na Macu a rázem získáte několik další porů jako je 3x USB 3.0, 1x FireWire 800, 1x Gigabit LAN, 1x Sluchátkový výstup, 1x Audio vstup a pak opět 1x Thunderbolt port, tudíž o nic nepřijdete. Belkin Thunderbolt Express Dock zakoupíte přímo zde.

 

LaCie Rugged 256GB SSDLaCie Rugged 256GB SSD s USB 3.0/Thunderbolt
Chcete opravdu využít rychlost Thunderbolt konektoru? Nebo znáte někoho, kdo ji maximálně využije? Pak je pro vás tip na vánoční dárek v podobě SSD externího disku ten pravý. SSD disk v LaCie Rugged společně s Thunderbolt konektorem zajistí opravdu vysoké přenosové rychlosti. Výrobce slibuje až 380 MB/s jak při čtení, tak při zápisu. Disk zakoupíte přímo zde.

 

grovemadeGrovemade doplňky
Firma Grovemade vyrábí luxusní dřevěné doplňky pro Apple produkty. V jejich nabídce naleznete také příslušenství pro iMac, jako je stojánek pod monitor, podložka pod myš, podložka pro klávesnici a podložka před klávesnici pod předloktí. Vyjmenované příslušenstvá vyjde celkově na $346. Doplňky můžete zakoupit zde.

 

Harman:Kardon NovaHarman/Kardon Nova
Na reproduktory, jako na vánoční dárek pod stromeček, nesmíme zapomenout. Harman/Kardon Nova by mohli být jedny z těch kvalitních a designově precizně zpracovaných reproduktorů k Macu. Lze je zapojit jak bezdrátově, tak i pomocí optického kabelu. Samozřejmě fungují i s ostatními Apple produkty. Recenzi si můžete přečíst přímo zde a zakoupit je lze na vzdy.cz

 
 

Vánoční dárky nad 10 000 Kč:

 
Apple Thunderbolt DisplayApple Thunderbolt Display
MacBook Air, MacBook Pro i Mac mini lze připojit k externímu monitoru. Proč nezůstat věrný značce a nepřipojovat počítač Mac k monitoru přímo od společnosti Apple? Odradit může snad jen vysoká pořizovací cena. Apple Thunderbolt Display připojíte samozřejmě také jako druhý monitor k iMacu. Zakoupit ho lze přímo zde.

 

AirPort ExtremeAirport Time Capsule 3TB
Oproti Airport Express se Airport Time Capsule liší tím, že nabízí větší počet portů, vyšší výkon a také možnost připojení externího disku. To je asi poněkud zbytečné, jelikož Apple nabízí u tohot produktu již 3TB úložného prostor, na který můžete ukládat veškerá data a navíc si nastavit, aby se na něho systém zálohoval přes Time Machine. Airport Time Capsule jsme netestovali, ale testovali jsme Airport Extreme, který je totožný, až na absenci úložného prostoru, recenzi si přečtete zde. Airport Time Capsule 3TB zakoupíte zde.

 


Dell 5KDell UltraSharp 27 Ultra HD 5k
Je-li libo opravdu špičkový monitor s obrovským rozlišením, pak jistě po stromečkem potěší Dell UltraShartp 27 Ultra HD 5k Monitor s rozlišením 5120 x 2880. Uhlopříčka činí 27 palců, což je také potěšující. Samozřejmostí je bohužel prozatím vysoká pořizovací cena, která se v součastnosti drží na necelých $2 500. Pokud o monitor opravdu stojíte, lze ho zakoupit zde.

Dnes nejčtenější

.