Zavřít reklamu

Spigen iconUž vás nebaví vaše stávající pouzdro nebo hledáte nějaký vhodný dárek? V dnešní recenzi se blíže podíváme na čtyři pouzdra značky Spigen na iPhone 6 a 6s. Konkrétně se jedná o modely Slim Armor, Neo Hybrid Ex, Style Armor a Ultra Hybrid. Obdržela jsem všechny kryty v růžové barvě, nicméně jsou všechny modely (vyjma krytu Style Armor) dostupné i v jiných barevných variantách, takže pánové rozhodně nepřijdou zkrátka. Pojďme se tedy společně podívat na čtyři modely, které by mohly potěšit všechny majitele iPhonů nejenom pod stromečkem.

Spigen Slim Armor

První kryt, který se mi dostal pod ruku, je od značky Spigen s názvem Slim Armor a barvou Rose Gold pro iPhone 6/6s. První věc, která mě osobně zajímá jako první, když se mi dostane do ruky nějaké pouzdro je, jakým způsobem lze iPhone vsunout do konkrétního pouzdra. Nevím, zda je to mojí šikovností, ale většinou s pouzdry dost bojuji. U tohoto typu pouzdra jsem byla velmi překvapená, jelikož iPhone šel vsunout naprosto lehce a bez problémů, což je podle mého názoru základní věc, kterou málokterý obal disponuje. Na omak je Slim Armor opravdu velmi příjemný a pocitově hladký.

IMG_0183

Ale abychom si kryt popsali, tak se jedná o složeninu ze dvou částí – zadní část je z TPU (termoplastický polyuretan) a rám je z polykarbonátu. Pouzdro je lehoučké, ale samozřejmě jako skoro každé pouzdro, tak i tenhle typ trochu zvětšuje velikost iPhonu (výrobce píše, že 0,6 mm na každé straně). Kryt obsahuje výřez na Apple logo, což se mi na pouzdrech nelíbí, ale to je samozřejmě čistě můj subjektivní názor. Ale na druhou stranu se díky výřezu iPhone drží o něco lépe, takže je to čistě na vašich preferencích. Dolní i horní části pouzdra jsou z měkkého polykarbonátu a myslím, že celkem spolehlivě ochrání rohy iPhonu. Kryté tímto materiálem jsou také tlačítka na ovládání hlasitosti a zapínání telefonu. Moje obava, že se díky překrytí plastem budou tlačítka ovládat hůř, se nenaplnila a všechny reagují okamžitě. Zajímavostí tohoto krytu je vestavěný výklopný stojánek, který vám umožní lepší sledování videí či prohlížení fotek.

Opět můj subjektivní názor je, že se jedná o celkem zbytečnou věc, jelikož stojánek k ničemu nepotřebuji, na svém iPhonu sleduji videa minimálně. Nicméně chápu, že to může někoho zaujmout. Jinak musím uznat, že stojánek je vymyšlen pěkně a snadno se vyklápí. Ve stručnosti řečeno se jedná o zajímavý kousek, jehož koupí rozhodně neprohloupíte. Navíc cena krytu není vůbec špatná. K mání je také Slim Armor ve více variantách, např. Gunmetal, Metal Slate, Azalea Pink, Mint a Shimmery White.

  • Pořídit pouzdro Spiegen Slim Armor Rose Gold můžete na iPouzdro.cz
IMG_0184

Spigen Neo Hybrid Ex

Dalším pouzdrem od značky Spigen je Neo Hybrid Ex opět s barvou Rose Gold. Musím bohužel v tomto případě konstatovat, že nandání krytu nebylo tak snadné jako v prvním případě. Pouzdro je opět složeno ze dvou částí – z TPU a polykarbonátu. Samostatný díl tvoří rám s galvanizovanými tlačítky na ovládání hlasitosti a zapínání/vypínání iPhonu. Ovládání tlačítek je fajn, nikde nic nevrže a vše fungujte, tak jak má. Část pouzdra z TPU je měkká a pružná. Vsunutí telefonu do této části je opravdu snadné a telefon v něm dobře drží. Barevné provedení Rose Gold má pouze rám, pouzdro jako takové je průhledné. Držení iPhonu s tímto pouzdrem není tak příjemné jako u předchozího modelu a bála bych se, že by mi mohl telefon vyklouznout. Výrobce píše, že přesah rámečku na spodní straně je 0,8 mm a ve předu 0,4 mm. Jedná se o vcelku průměrné pouzdro, které celkem ochrání váš iPhone. Design krytu není nikterak vtíravý, takže pokud preferujte nenápadné kousky, které ochrání váš telefon a zároveň nezvětší výrazně jeho velikost, tak rozhodně šáhněte po Spiegen Neo Hybdrid Ex. Samozřejmě výrobce nabízí více variant tohoto krytu, např. Gunmetal, Satin Silver, Metal Slate, Metal Red a Champagne Gold.

  • Tento model můžete zakoupit na iPouzdro.cz
IMG_0220

Spigen Style Armor

Třetím model od značky Spigen je Style Armor barva Rose Gold. Nandavání Style Armor je velmi snadné a pohodlné, upřímně řečeno tento styl nasouvání pouzdra na iPhone jsem ještě neviděla. Pouzdro je tvořeno dvěma částmi – horní díl je barevný a spodní díl je ve zlaté barvě. IPhone snadno nasunete do většího horního dílu a pak nasunete menší díl, který zapadne do horního. Díly v sobě pevně drží a pouzdro pevně obepíná iPhone, takže nehrozí žádné vysouvání horního ani spodního dílu.

IMG_0200

Tento model se dobře drží v ruce a je velmi příjemné na dotek. Pouzdro trochu zvětšuje objem iPhonu a odezva tlačítek není tak dobrá jako u předchozích modelů, musíte více zatlačit, ale stále je to v přijatelných mezích. Výhodou tohoto krytu je, že vnitřní strana krytu je potažena semišem, takže nehrozí žádné poškrábání zadní části vašeho telefonu, což mi přijde jako skvělá věc. Bohužel mi vadí, že výrobce neumístil na zadní stranu Style Armor logo Applu, pouze nápis spiegen, takže je zadní strana taková prázdná. Jedná se jinak o fajnové pouzdro, které dobře přilne k vašemu iPhonu a pevně drží, takže pokud vám zrovna tohle designové provedení padlo do oka, tak rozhodně jeho zakoupením chybu neuděláte.

  • Spigen Style Armor zakoupíte na iPouzdro.cz přímo zde
IMG_0203

Spigen Ultra Hybrid

Posledním pouzdrem od značky Spigen je Ultra Hybrid s barvou Rose Crystal. Nasazení krytu je opravdu snadné díky skutečnosti, že je rámeček pouzdra vyroben z měkkého a pružného TPU. Zadní část Ultra Hybrid je vyrobena z polykarbonátu. Pouzdro je průhledné s nádechem do růžova, a pokud máte rádi prostý design, tak je to kryt přímo pro vás. Kryt také obsahuje rohy, které absorbují nárazy, takže váš telefon je lépe chráněn v případě, že vám spadne.

IMG_0207

Kryt je také lehký a je nejtenčím modelem ze všech 4 krytů, které tu dnes představujeme. Tlačítka jsou také kryta TPU s výjimkou tlačítka na zapínání tichého režimu a je potřeba trochu více přitlačit pro okamžitou odezvu. Oceňuji, že výrobce pokryl vnitřní i vnější stranu zadní části pouzdra odstranitelnou ochrannou fólií, takže k vám pouzdro doputuje opravdu nepoškrábané. Doporučuji všem, kteří hledají nějakou nenápadnou a relativně tenkou variantu průhledného pouzdra, které ochrání váš iPhone.

  • Spigen Ultra Hybrid pořídíte také na iPouzdro.cz
IMG_0211
IMG_0214
iPouzdro

Dnes nejčtenější

.