Zavřít reklamu

LightningPřed necelým týdnem spatřila světlo světa finální verze iOS 9.2, která je určena pro všechny majitele kompatibilních iPhonů, iPadů a iPodů touch. Seznam k verzi byl opravdu dlouhý a dočkali jsme se spíše oprav mnoha chyb, než nějakých novinek. Pár jich ale bylo a jedna je poměrně zajímavá a asi ta nejzásadnější, přitom se o ní skoro nikde nepíše a v seznamu byla trochu nenápadně skryta, takže jste jí mohli snadno přehlédnout nebo nevěnovat pozornost.

Všechny iPhony s iOS 9.2 se totiž naučily číst SD karty. Neznamená to samozřejmě, že by iPhone měl najednou dostat slot pro paměťové karty, ale nově si můžete přes Lightning port připojit adaptér s čtečkou SD karet a přehrát si fotografie z karty do iPhonu. Ve výsledku tak můžete třeba fotit fotoaparátem, vyjmout kartu a nahrát si fotografie do iPhonu a následně je už sdílet nebo upravovat, což se hodí zejména pro ty, co často sdílejí svá díla na Instagram.

Apple minulý týden začal prodávat novou Lightning čtečku SD karet podporující rychlosti USB 3.0, kterých ale dosáhnete jen na novém iPadu Pro. Ostatní podporované Apple zařízení budou nadále využívat rychlosti USB 2.0. Ovšem kromě čtečky můžete použít Lightning/USB adaptér fotoaparátu, díky kterému můžete připojit rovnou celý fotoaparát k iPhonu a přehrát fotografie do telefonu, aniž byste museli vyndavat SD kartu.

Po připojení adaptéru k iPhonu a připojení fotoaparátu k adaptéru se na iPhonu automaticky otevře aplikace Fotky a nabídne vám import fotografií a videí z fotoaparátu. Můžete si vybrat fotografie (JPEG nebo RAW) a videa jaká chcete. Po importu vám navíc nabídne, zda chcete všechny importované fotografie z fotoaparátu odstranit.

iOS 9

Dnes nejčtenější

.