Zavřít reklamu

iPhone 6s iconApple rozjel další podporu nového iPhonu 6s, aby podpořil jeho prodeje mezi majiteli starších iPhonů. Společnost totiž do App Storu umístila novou reklamu, která na uživatele iPhonu 5s a starších možná trochu drze vyskočí a nabízí jim „šíleně výkonný“ iPhone 6s, na který mohou upgradovat. Po kliknutí na odkaz je uživatel okamžitě přesměrován do aplikace Apple Store, kde si může nový iPhone ihned koupit.

Reklama se začala zobrazovat až od updatu na iOS 9.2 a majitelům starších zařízení se moc nelíbí, což je poznat i ze jejich ostrých komentářů na Twitteru. Apple už už několikrát v minulosti použil App Store, aby uživatele nalákal ke koupi některého z iPhonů nebo iPadů, jenže nejnovější vyskakovací okno je nejvíce agresivní reklama, jakou Apple použil. Uživatel musí kliknout na „Přeskočit“ aby se reklamy zbavil. Samozřejmě v případě, že nemá zájem.

V minulosti Apple používal jen malé bannery nebo kolekci aplikací, které ke koupi nejnovějšího produkty lákaly. Naposled Apple takto propagoval iPhone 6s a jeho 3D Touch displej, který nabídne uživatelům ve vybraných aplikacích něco navíc nebo iPad Pro a speciální aplikace přizpůsobené obrovskému tabletu a jeho Apple Pencil.

Je to tedy vůbec poprvé, co Apple přeruší uživatelovo procházení App Storem a dalo by se říci, že jej otravuje reklamou, o kterou mnozí z nich ani nestojí. Prozatím je reklama pravděpodobně jen v USA a další pro Apple důležitých zemích, ale s velkou pravděpodobností se rozšíří i k nám.

iphone-advert

Dnes nejčtenější

.