Zavřít reklamu

iphone_in_hand
Apple si každoročně podává několik patentů na své nápady. Některé z nich nikdy nespatří světlo světa, avšak část z nich je vcelku logická a může se objevit v praxi do několika let. Dnes se objevil další patent, který si Apple podal. Prakticky znázorňuje to, že by budoucí iPhony a iPady mohly rozpoznat, že osoba, která jej používá je levák nebo pravák. Zařízení by také mohlo rozpoznat jak rychle jej zvednete a podle toho zareagovat odpovídajícím způsobem.

Patent zahrnuje různé metody, programové produkty a systémy pro klasifikaci gest a rozpoznávání, které by výše zmíněné funkce prováděly. V případě, že se někdy podobných funkcí dočkáme, váš iPhone nebo iPad by mohl rozpoznat, že jste jej například zvedli ze stolu a podobně. Tyto data by iOS shromažďoval ze všech vašich zařízení a poté by mohlo vaše zařízení podle situace zareagovat. Vaše zařízení by se tak naučila vaše vlastní gesta. Například, když iPhone rychle zvednete má se něco zapnout, zvednete jej pomalu má se zapnout zase něco jiného. K tomu by samozřejmě sloužily různé senzory pohybu a snímače, které by muselo zařízení obsahovat.

Výhodou by bylo, že byste nemuseli svoje zařízení gesto učit. Nemuseli byste nic zadávat, senzory a záznamy by se o vše postaraly. Mobilní zařízení by tak rozpoznalo, zda jej berete z kapsy, ze stolu, rychle nebo pomalu. Rozpoznání, zda jste levák nebo pravák, by mohlo zase sloužit k jinému uspořádání tlačítek, které by bylo pro leváky vhodné.

apple_patent_ios_iphone
iPhone in hand

*Zdroj: appleworld

Dnes nejčtenější

.