Zavřít reklamu

Smart Battery Case iconMnoho z nás zajímalo, proč nový Smart Battery Case pro iPhone 6 a 6s vypadá tak, jak vypadá. Drtivé většině se totiž nelíbí a nikomu nejde do hlavy, co se Applu stalo, že představil něco tak designově nepovedeného, když je znám především díky svým nádherným produktům, po kterých, ať už tajně, touží tak nějak každý. Nilay Patel z The Verge ale přináší zajímavé informace a tak trochu prozrazuje, že Apple vlastně neměl ani moc na výběr a obal v podstatě jinak vypadat nemohl.

Společnost Mophie, která také vyrábí obaly s integrovanou baterií pro iPhone, vlastní totiž hned celou řadu patentů, které Applu znemožnily použít o něco lákavější design. Jeden z patentů dokonce popisuje zahnutá záda, která se ironicky trochu podobají prvnímu iPhonu.

Mophie také vlastní patenty na dvoudílná pozdra s baterií, které mimochodem prodává, proto ani tuto cestu Apple nemohl zvolit. Samozřejmě vlastní i několik dalších patentů popisující design různých provedení a proto je Apple nechtěl a ani nemohl použít, jinak by porušil patent společnosti, což by nevedlo nikam jinam, než k soudu.

Jak je ale možné, že ostatní pouzdra s baterií od jiných výrobců vypadají jako ta od Mophie, ale nemají problémy s patenty? Společnost Mophie si je totiž moc dobře vědoma toho, že hnát k soudu takto malé firmy nemá význam, ale pokud by jejich design použila tak obrovská společnost jako je Apple, tak to už je jiné kafe a okamžitě by je zažalovala, aby vysoudila nemalou částku. Právě z tohoto důvodu se Apple rozhodl jít trochu jinou, i když asi ne zrovna moc správnou cestou, protože lepší by možná bylo i to, kdyby žádný obal nepředstavil, než aby vypadal tak, jak jej Apple navrhl.

Nicméně, Apple není jediná společnost, která se ubrala tímto směrem a představila podivně vyboulený obal s integrovanou baterií. HTC totiž předvedlo se svým Droid Incredible 2 něco podobného a všichni musíme uznat, že oproti obalu od HTC je ten od Applu ještě krásný.

htc-droid-incredible-2-review__15
HTC Droid Incredible 2

Smart Battery Case

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.