Zavřít reklamu

Apple vanoceVánoce jsou po roce opět tady. Spolu s nimi znovu přichází dilema, které všichni známe – musíme pro své nejbližší vybrat dárky, které by jim udělaly radost. Naštěstí pro vás tu dnes pro vás máme výběr předmětů, které by rozveselily každého majitele iPadu. Tento pestrý seznam je plný praktických dárků, které by potenciálním budoucím majitelům zlepšily jejich už tak skvělou zkušenost s tabletem od Applu.

Kryt / obal
Podle mého názoru se žádný iPad neobejde bez pořádného krytu. Kryt totiž iPad nejen ochrání před škrábanci a pády, ale navíc rozšíří jeho možnosti tím, že si z něj uděláte stojánek pro psaní nebo pro sledování filmů. Jedním z nejlepších řešeních je určitě Smart Cover, který přichází přímo od Applu. Ten ochrání pouze displej, záda zůstanou odkrytá. To je v mých očích ale spíše výhoda, jelikož nijak neovlivníte celkovou tenkost vašeho iPadu. Smart Cover pak můžete i srolovat pro dva různé typy stojánku. Tento kryt u svého iPadu používám několik let a nemůžu si jej vynachválit. Další výhodou je fakt, že cover můžete převrátit na záda iPadu, a tak ho nepoškrábáte při jeho používání na stole.

MGTM2_AV1_SPACE_GRAY

Toto řešení ale nemusí vyhovovat každému. Proto Apple přišel se Smart Case, který dokonale ochrání i záda celého tabletu. Na výběr je spousta barev, nevýhodou jak pro Smart Cover tak pro Smart Case je jejich vysoká cena. Pojďme se tedy podívat na další alternativy.

Těch je na trhu obrovská spousta. Na webu našeho partnera ipouzdro.cz jich najdete tuny. Natrefíte tu tak třeba kožené obaly, které navíc nestojí ani zdaleka tolik jako ty od Applu, nebo skutečně masivní a silné kryty, které iPad ochrání za jakékoli situace. Zde už jen záleží na vás, musíte zjistit, jak a k čemu budoucí obdarovaný iPad používá.

Screen Shot 2015-12-05 at 5
  • Smart Cover či Smart Case od Applu koupíte zde
  • Velký výběr krytů pro iPady od ipouzdro.cz najdete zde

Stylus
Z vlastní a každodenní zkušenosti vím, že iPad není pouze zařízení, které by sloužilo pro konzumaci obsahu. Skvěle na něm jde totiž i malovat, psát, tvořit. K tomu ale budete potřebovat propracovanou aplikaci, ale hlavně stylus, který je spolehlivý, jednoduchý a pohodlný. Přece jenom se o tom přesvědčil i Apple, který nedávno vydal monstrózní iPad Pro, který jsme pro vás zrecenzovali. Pokud znáte někoho, kdo vlastní tento gigantický tablet, tak mu jednoznačně darujte Apple Pencil, což je opravdu povedený stylus přímo od Applu, který posune iPad Pro na jiný level.

Apple Pencil

U iPad Air a iPadu Mini už je to ale poněkud složitější. Pro tyto tablety existují dva typy stylusů. Jedním z nich jsou ty jednoduché a hlavně levné. Ty nenabízí žádné extra funkce, nepotřebují baterku, nespojí se s tabletem pomocí Bluetooth. Na druhou stranu jsou okamžitě připravené k používání. Jedním z nejlepších stylusů v této kategorii je Lynktec TruGlide nebo Stylus Pen od Arcadia. Tyto stylusy nenabízí klasické levné silikonové hroty (stylusy s tímto materiálem absolutně nedoporučuju), místo toho mají hroty ze speciálního jemného drátěného materiálu, který je o mnohem pohodlnější ke psaní. Oba stylusy jsem vyzkoušel a musím říct, že za danou cenu jde o parádní koupi.

51-JGJCByIL

Jak už ale bylo řečeno, tyto stylusy jsou levné a jednoduché. Pro další funkce si budete muset trochu připlatit. Zde se tak dostáváme k té druhé kategorii, která obsahuje stylusy, které jsou dražší, ale vybavenější. Jednou z nejlepších záležitostí je Pencil by FiftyThree, což je Bluetooth stylus, který spolu s aplikací Paper pro iPad nabízí opravdu výbornou uživatelskou zkušenost. Ten bude vyhovovat hlavně umělcům. Poté tu jsou stylusy, které mají opravdu tenké hroty. Jedním z nich je Wacom Bamboo Fineline 2 nebo například Adonit Jot Dash. Otázkou je, zda se investice do těchto stylusů vyplatí. Já stylus pro iPad používám každý den a zatím jsem byl vždy spokojený s levnými stylusy s drátěným hrotem. Mimochodem, pokud hledáte aplikaci pro psaní pomocí stylusu, není lepší volby než GoodNotes.

51jxBzU40uL

Klávesnice
Přicházíme ke kategorii, která je jednou z nejdůležitějších. Klávesnice k tabletu je přece jenom pro spoustu zákazníků naprostou nutností. Znovu tu natrefíme na dvě základní kategorie. Tou první jsou externí klávesnice, jako je ta od Applu, kterou k tabletu připojíte pomocí technologie Bluetooth. Tyto klávesnice nebudou k tabletu nijak fyzicky připojené. Jednou z variant je tak samozřejmě oficiální klávesnice od Applu, která navíc nedávno prošla znamenitou aktualizací. Koupí tohoto produktu tak dostanete kvalitní a tenkou klávesnici, na druhou stranu ji ale budete muset všude nosit zvlášť, což může být otravné. Alternativou k Apple Wireless Keyboard může být klávesnice Logitech Keys-To-Go.

MLA22CZ

Proto existují takzvané Keyboard covers, které poskytnou tabletu ochranu, ale hlavně i klávesnici. Ta bude tak všude s vámi. Jednu takovou pro iPad Pro nabízí sám Apple, podle veškerých recenzí ale nejde o moc povedený produkt. K iPadu Pro se tak více bude hodit Logitech Create Keyboard Case, který nabízí lepší zkušenost při psaní a hlavně lepší stabilitu. Mimochodem, Logitech je spolu s se společností Zagg naprostou jedničkou v oblasti Keyboard covers.

create-backlit-keyboard-case

Proto je tak dobrou volbou další produkt od Logitech, klávesnice Type+. Ta nabídne kombinované pouzdro s klávesnicí pro iPad Air 2. Další skvělou volbou bude Logitech Ultrathin Keyboard Cover, který se hlavně zaměřuje na nezvýšení tenkosti iPadu a na propracovanou hliníkovou klávesnici s dostatečným rozestupem pro nijak nerušené a klidné psaní. Výhodou je také opravdu spolehlivá baterie, která vydrží až dva roky. Skvělou volbou také jsou produkty od společnosti Zagg, a to hlavne Slim BookFolio.

ImgW

Externí baterie / kabely
Parádním dárkem, který potěší každého majitele iPadu a který zároveň může využít každý majitel telefonu, je externí baterie. Ta představuje v dnešní době neskutečně praktický dárek, který využije každý. Firmou, která vládne v dané oblasti je jednoznačně Anker. Ta nabízí kvalitní a hlavně poměrně levné produkty. Sám vlastním obří baterii v podobě Anker PowerCore 20100, která obsahuje 20 000 mAh. Zároveň ale jde o celkem kompaktní a na svou úroveň levný balíček. Poté tu jsou menší a hlavně opravdu kompaktní malé baterie, které stojí okolo 10 dolarů a které nabídnou kapacitu okolo 3500 mAh. Jednou takovou je Anker PowerCore+ mini.

31xSWETFMCL

Skvělou volbou také je CellularLine Pocker Charger, který zakoupíte na ipouzdro. Tento produkt nabídne kapacitu o hodnotě 20 000 mAh a současně i LCD dispej, který prakticky ukáže zbývající energii. Zakoupit můžete i levnější variatnu s kapacitou 10 000 mAh, anebo malou 2600 mAh nabíječku pod 500 kč s názvem Celly.

Screen Shot 2015-12-05 at 5

Dalším dárkem, který každému majiteli udělá obrovskou radost bude kvalitní nabíjecí Lightning kabel. Ten od Applu totiž upřímně nestojí za nic. Je drahý a snadno se rozbije. Proto existuje námi recenzovaný BelayCords, který je vlastně perfektní. Nabízí magnetický pásek pro smotání kabelu, tvrdé a kvalitně zpracované materiály, oboustranné USB a hlavně elegantní provedení. Tento kabel zakoupíte na kickstore.cz v několika barevných provedeních.

BelayCords-2

Sluchátka
Přece nechcete, aby vaši nejbližší poslouchali hudbu ze sluchátek od Applu, že ne? Na trhu najdete spoustu kvalitních sluchátek, které v naprosto každém směru předčí ty od Applu. Jen tak mimochodem, dávám vám dobrou radu když říkám, abyste se vyvarovali sluchátkům Beats, které jsou neskutečně předražené. Hledejte tedy jinde. Pokud se zajímáte o špuntová sluchátka, neuděláte chybu pokud zakoupíte cokoliv od Klipsch. Tato firma nabízí úžasné a spolehlivé produkty. Nabízí se tak Klipsch Image S4, což jsou vysoce kvalitní a jednoduchá sluchátka.

6e4dcf7c5cee5b7aacbf677bf69c4043

Pokud hledáte nějaká přes hlavu, jednoznačně se zaměřte na produkty od Audio-Technica, které za svou cenu nabídnou neuvěřitelnou kvalitu. Tou nejlepší volbou tak bude model ATH-M50x, který je všude chválený. To můžu potvrdit z vlastní zkušenosti. Jedná se o pohodlná a kvalitně propracovaná sluchátka, která vás naprosto ohromí. Na českém serveru Mall.cz je můžete zakoupit zde.

2000

Bluetooth repreduktory
Co si budeme povídat, reproduktory u iPadů, s vyjímkou nového modelu iPad Pro, nestojí za nic moc. Proto tak kvalitní Bluetooth reproduktor představuje opravdu úžasný dárek, který každý využije v hodně situacích. Proto se pojďme podívat na firmu UE, která má na trhu hned několik lákavých modelů. Jedním z nich je UE BOOM speaker, ten nabídne vysoce kvalitní 360° zvukový zážitek a hlavně výborné odolné zpracování za přijatelnou cenu na to, co získáte. UE ale v rámci nižší cenové kategorie nabízí i UE ROLL 360 a UE MINI BOOM modely, které přicházejí v zajímavém designu a s hlavně výborným zvukovým výstupem.

Další firmou, u které si vždy můžete být jisti, že dostanete jednoduše dobrý produkt, je Bose. Proto není náhodou, že jedním z nejpopulárnějších Bluetooth reproduktorů je řada Soundlink Mini II. S ním dostanete opravdu plný a přirozený zvuk a vynikající konstrukci a použité materiály.

81ZCuR1vyyL
Apple Christmas

Dnes nejčtenější

.