Zavřít reklamu

iFixit Battery smart casePřed dvěma dny začal Apple prodávat nový obal Smart Battery Case pro iPhone 6 a iPhone 6s, který si vysloužil obrovskou kritiku ze strany majitelů některého z Apple produktů. iFixit si ale jeden ihned pořídil a jako každý produkt nebo příslušenství s logem nakousnutého jablíčka, jej rozebral. Odhalil tak vnitřek obalu, kde se pochopitelně skrývá baterie a přidal k tomu i několik pár zajímavých informací.

V první řadě poznamenal, že Apple používá měkký, ale vyztužený elastomer, který má za cíl v sobě ukrýt všechny potřebné součástky, aby obal fungoval, ale zároveň má zajistit, aby uživatel mohl z obalu snadno vyndat iPhone a poté jej do obalu zase bezproblémově zasunout. iFixit dále odhalil, že Smart Battery Case nabídne více než dvojnásobnou energii se svými 7,13 Wh (1877 mAh při 3,8 V) oproti 6,55Wh u iPhonu 6s.

Nakonec iFixit prozradilo, že Apple u obalu použil stejné obvody, které používá u Lightning kabelu pro iPhone a jiné produkty. Kromě toho ale použil také NXP 1608A1 pro nabíjení, který najdete i v nejnovějších doplňcích pro Mac, tedy v Magic Mouse 2, Mac Keyboard a v Magic Trackpad 2.

Obal s integrovanou baterií si nakonec vysloužil 3/10 bodů. Server podotkl, že oprava respektive výměna baterie je možná, ale v podstatě si tím obal částečně narušíte a už nebude jako dřív.

iFixit Battery smart case

*zdroj: ifixit

Dnes nejčtenější

.