Zavřít reklamu

printscreen 2015-12-07 v 23.00.32 (kopie)Vše to začalo v roce 2010 v San Francisku, když tehdy ještě Steve Jobs představil první generaci iPadu. V té době slavil iPad nečekaný úspěch a dodnes jsou iPady nejprodávanějšími tablety vůbec. Hned na začátku videa můžeme vidět právě design prvního iPadu. Byl mnohem těžší než dnešní iPady a také mnohem tlustší. Navíc neměl ani přední, ani zadní kameru. Je to zároveň jediný iPad, na kterém neběží nejnovější systém iOS 9.

První iPad má rozlišení 1024×768 pixelů, 256MB RAM a procesor A4 s taktem 1GHz. V roce 2011 přišel iPad 2, který byl tenčí a lehčí než jeho předchůdce. Novinkou byla FaceTime kamera s rozlišením 0,3 megapixelů a také zadní kamera s rozlišením 0,7 megapixelů. Nástupcem byl iPad 3, který dostal totožný vzhled jako iPad 2. Narostlo rozlišení displeje na 2048×1536 pixelů a také paměť RAM narostla na 1GB. iPad 4 dostal opět stejný vzhled, a Apple tak vylepšil pouze „vnitřnosti“. U iPadu Air, Apple změnil vzhled tak, že ztenčil rámeček kolem displeje a tělo iPadu také ztenčil. iPad Air 2 je prvním iPadem, který dostal technologii Touch ID, což je čtečka otisků prstů. Poprvé zde Apple použil také 2GB paměti RAM.

Co se týče menších iPadů mini, ty ve většině podědily vnitřnosti po větším bráchovi. Nejnovějším tabletem z dílny Applu je iPad Pro. Je to dosud největší iPad, který má úhlopříčku 12,9 palců, 4GB RAM a rozlišení 2732×2048 pixelů. V testu je celkem 11 iPadů.

Prvním testem je rychlost zapnutí, který vyhrál iPad Pro, následoval iPad Air 2, na pátém místě byl nečekaně první iPad a jako poslední se zapnul iPad 3. V druhém testu byl na iPadech spuštěn Geekbench test, ve kterém bylo naměřeno skóre, které se logicky podle generace zvyšovalo. Dalším z testů byla hlasitost, kde byl nejhlasitější iPad Pro se čtyřmi reproduktory, druhý nejhlasitější byl iPad 4 a nejtišší je první iPad mini. Zátěžovým testem prošly i fotoaparáty jednotlivých iPadů, kde nejlepší snímky nafotil iPad Pro se svými 8megapixely.

printscreen 2015-12-07 v 23

Dnes nejčtenější

.