Zavřít reklamu

Gear S2 vs WatchInteligentné hodinky zaznamenávajú v poslednej dobe obrovský boom a ani sa veľmi nedivíme, každá spoločnosť má totiž spôsob ako sa prezentovať bez toho, aby musela byť obvinená z toho, že kopíruje iného výrobcu. Navyše tak vznikajú rôzne nádherné hodinky ako napríklad Huawei Watch, ktoré som si kúpil začiatkom týždňa. Nie sú to však jediné hodinky na trhu, pretože existuje veľa ďalších výrobcov nositeľnej elektroniky, ktorí sa tešia veľkej popularite. O tom, komu sa darí najlepšie, teraz informovala agentúra IDC, ktorá vydala štatistiku predajov za tretí štvrťrok 2015.

Štatistika tu ukazuje, že predaje Apple Watch zaznamenali decentný nárast oproti predošlému štvrťroku. Podľa štatistiky mal Apple predať 3,9 miliónov Apple Watch, teda o 300 000 kusov viac než v druhom štvrťroku. Je treba ale brať do úvahy aj skutočnosť, že Apple doteraz nezverejnil jedinú informáciu o tom, ako sa darí jeho hodinkám a preto sa jedná len o odhad vytvorený na základe informácií od dodávateľov, finančných výsledkov a iných aspektov. Z Applu sa tak stal líder na trhu inteligentných hodiniek, avšak trhu nositeľnej elektroniky naďalej vládne Fitbit so 4,7 miliónmi kusov trackerov a zariadení, kým pred rokom to bolo 2,3 miliónov kusov – došlo teda k viac ako dvojnásobnému rastu.

Najväčší nárast oproti minulému roku zaznamenalo Xiaomi. Jeho predaje totiž za rok vzrástli o neuveriteľných 815,4%. Presnejšie to znamená, že zatiaľ čo v treťom štvrťroku 2015 Xiaomi predalo 3,7 miliónov wearable produktov, minulý rok to bolo len 400 000 kusov. Samsung napokon z Top 5-ky vypadol, nahradila ho tu čínska firma XTC, divízia BBK, ktorá ho prekonala o 100 000 kusov. Svoj úspech založila na deťoch, firma totiž vo svojej rodnej krajine predáva detské mobilné hodinky Y01. Na štvrté miesto tabuľky sa potom dostal Garmin s 900 000 kusmi. Pred rokom predala 500 000 kusov. Trh nositeľnej elektroniky potom zaznamenal celkovo 21 miliónov predaných prístrojov, čo predstavuje trojnásobný nárast oproti minulému roku, kedy sa výrobcom podarilo predať len 7,1 miliónov kusov.

IDC 3Q15 Apple Watch Sales
apple-watch-vs-samsung-gear-s2-which-smartwatch-reigns-supreme

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.