Zavřít reklamu

Retina MacBook Pro iconZatiaľ čo väčšina výrobcov počítačov pravidelne zaznamenáva pokles predajov, Applu sa s jeho MacBookmi darí a podiel rastie. Prečo to tak je? Možno na tom má čo dočinenia spokojnosť užívateľov, čomu teraz nasvedčuje aj prieskum magazínu Consumer Reports, ktorá zisťovala u zákazníkov spokojnosť s ich počítačmi. Ten totiž poukázal na skutočnosť, že MacBook je najlepšou voľbou, ak si chcete kúpiť prenosný počítač a požadujete od neho spoľahlivosť a kvalitu. Prieskumu sa celkovo zúčastnilo 58 000 predplatiteľov, ktorí si kúpili notebook v priebehu rokov 2010 až 2015.

Vo výsledku táto správa hovorí, že 20% respondentom sa pokazil notebook v priebehu prvých troch rokov od kúpy. V prípade MacBooku je to nižšie a len 10% majiteľov narazilo behom prvých troch rokov na problémy. Na druhom mieste sa potom umiestnil Samsung a Gateway, ktorí mali 16% a za nimi nasledovali Acer, Lenovo, Toshiba, HP, Dell a ASUS, u ktorých sa problémy pohybovali na úrovni 18 až 19%. Rozhodne zaujme fakt, že MacBooky sa kazia menej ako počítače s Windows a to aj napriek tomu, že zvyknú stráviť za počítačom viac času. re zaujímavosť,

Zatiaľ čo stroje s Windows zvyknú užívatelia používať viac ako 20 hodín týždenne, MacBooky zvyknú byť zapnuté 23 hodín týždenne, teda o 15% dlhšie. Je preto prekvapivé, že častejšie používanie sa odrazilo na nižšej kazovosti. Tá sa pohybuje na veľmi nízkej úrovni pri MacBooku Air, kde sa na problémy sťažovalo 7% užívateľov. U MacBooku Pro to bolo o trochu viac, 9%. Za nimi potom nasledoval Gateway NV s 13% a LT so 14%, Samsung ATIV Book so 14% kazovosťou, Lenovo ThinkPad mali 15% a napokon Dell XPS mali 15% kazovosť behom prvých troch rokov od kúpy. Prémiová séria počítačov HP ENVY skončila ako jedna z najhorších, mala 20% kazovosť, zatiaľ čo Lenovo Y mali kazovosť 23%. Pokiaľ však ide o servis, tak sa majitelia MacBookov sťažovali na drahšie servisné služby Applu, čo je dôvod, prečo sa odporúča zakúpiť si AppleCare balíček.

Napokon, so spoľahlivosťou bolo spokojných 71% majiteľov MacBooku. So spoľahlivosťou počítačov s Windows bolo spokojných len 38% majiteľov.

MacBook 2015 Pro Air

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.