Zavřít reklamu


mobile-statistics-iconSpolečnost TNS, která se specializuje na výzkum trhu, uvedla novou globální studii. V ní uvádí statistiky o délce, kterou strávíme denně s naším telefonem v ruce či jak často kontrolujeme naše zařízení, zdali nevyskočila nějaká nová notifikace. Také se můžeme dozvědět co na mobilu nejčastěji děláme, či kolik náš smartphone obsahuje průměrně aplikací. Data jsou to hodně zajímavá, zvláště pokud si uvědomíme kolik je to času za rok stráveného s chytrou krabičkou v ruce.

Studie TNS zkoumala lidi ve věku 16-30 let. Tato skupina tráví v průměru okolo 3,2 hodiny denně na svých mobilních zařízeních, jako jsou iPhone a iPad. Což znamená neuvěřitelných 49 dní ročně, kdy se uživatel dívá na své zařízení. Studie také tvrdí, že tato věková skupina se podívá na svůj telefon přibližně 150krát denně. Pokud to vezmeme v ročním intervalu, tak se na naše přístroje podíváme “jen” 54 750krát za celý rok.

Analytici společnosti TNS se snažili analyzovat i data o aplikacích a nejčastější činnosti, které na mobilu děláme. Studie říká, že průměrný smartphone má 60 až 70 nainstalovaných aplikací, ale pouze 10% z nich pravidelně používáme. Nejčastěji naše smartphony používáme ke sledování on-line videí a komunikaci prostřednictvím sociálních sítí.


//

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.