Zavřít reklamu

stylus iconApple nedávno začal prodávat svůj nejnovější počin na poli tabletů – třinácti-palcový iPad Pro. Nápad je to rozhodně dobrý a přijde mi ještě lepší, až Apple uvolní i svůj vlastní stylus Apple Pencil, který se bude prodávat jako primární příslušenství k iPadu Pro. Ovšem právě to, že nový iPad už je venku a stylus ne může být pro mnoho potencionálních zákazníků impuls k tomu, že kupovat tak velký tablet bez stylusu nemá smysl. Pokud i vy jste si již nový iPad Pro zakoupili, ale mrzí vás, že Apple Pencil ještě není dostupný, tak můžete sáhnout po stylusech třetích stran, jejichž výběr jsme si pro vás připravili.

Apple Pencil
Co by to bylo za výběr těch nejlepších stylusů pro iPad Pro, kdyby v něm chyběl originální stylus od Apple. Apple Pencil vypadá velice zajímavě a působí velmi jednoduše. Co může trochu mrzet, jsou rozměry stylusu. Ten se díky nim nedá do těla iPadu zasunout a proto si ho budete muset pořád hlídat, aby se vám neztratil. Rozměry jsou dány také přítomností baterie, která vydrží nabita zhruba 12 hodin. Bez ohledu na jiné stylusy se jedná o nejlepší stylus, který si pro iPad Pro můžete vybrat. Už jen počkat si na datum vydání.

Apple Pencil

FiftyThree Pencil
Často se stává, že vývojáři aplikací přes poznámky nebo například aplikací jako je Paper od FiftyThree si navrhnou a vyrobí i vlastní stylus, který se skvěle hodí pro ovládání této aplikace. Pencil od FiftyThree je přesně takovým příkladem. Designem připomíná klasickou obyčejnou tužku, což osobně beru jako pozitivum. Sice k novému iPadu Pro tolik neladí, ale působí dojmem jednoduchosti. Pencil píše podle toho, jak na něj tlačíte a zvládne i stínování. Pro umělce, designéry nebo výtvarníky se tedy hodí přímo dokonale. Navíc je skutečně ze dřeva a funguje samozřejmě i se staršími generacemi iPadů jako je 3., 4. a Air a všechny mini.

  • FiftyThree.com, od 50 do 60 dolarů
FiftyThree Pencil

Ten One Design Pogo Connect 2
Za tímto krkolomným názvem se skrývá stylus s ještě krkolomnějším designem. Stylus vypadá velmi zajímavě a má pověst skvělé pomůcky při kreslení nebo malování. Navíc vydrží dlouho nabitý, protože do něj stačí jedna AAA baterie. Nechybí zde klasické funkce jako je tlaková odezva nebo detekce položené ruky a to jak pro praváky tak i pro leváky. Designem stylus nepůsobí podobně jako Pencil od FiftyThree, ale Pogo Connect 2 vypadá jako by vypadl z nějakého futuristického filmu. Zde záleží čistě na preferencích zákazníků.

Ten One Design Pogo Connect 2

Adonit Jot Dash
První, co mě na stylusu od firmy Adonit zaujalo byl design. Když si stylus připnete klipem k náprsní kapse u košile a půjdete ven ani by nikoho nenapadlo, že se nejedná o propisku. Svým hliníkovým zpracováním a matným povrchem působí příjemně na dotek a díky 1,9mm hrotu se hodí i k ovládání smartphonů. Zamrzí ale nepřítomná detekce položené dlaně nebo tlaková odezva. Stylus se nabíjí přes USB a vydrží nabitý 14 hodin. Velmi potěší i úspora energie, což znamená, že se stylus sám vypne, když s ním 15 minut nijak neoperujete.

Adonit Jot Dash

Cosmonaut Wide-Grip Stylus
Už od pohledu tenhle stylus potěší děti, protože působí velmi ergonomicky a dobře padne do ruky. Nejedná se o nějakou extra technologickou vychytávku, protože Wide-Grip Stylus nepodporuje ani připojení skrze Bluetooth, zkrátka vybalíte a používáte. Nečekejte tedy ani žádnou tlakovou odezvu nebo detekci položené dlaně. Stylus se skutečně hodí hlavně pro začátečníky, kteří ještě stylus nepoužívali. A tomu nasvědčuje i cena, která se smrskla pod 30 dolarů.

Cosmonaut Wide-Grip Stylus

Wacom Bamboo Stylus Duo
Slovo Bamboo ve jméně evokuje, že si bude stylus dobře rozumět s aplikacemi Bamboo, tak to ale není u tohoto kousku. Stylus se rozhodně hodí pro studenty, protože není nijak drahý a kombinuje stylus s klasickým kuličkovým perem. Můžete popustit i uzdu své fantazii, protože se prodává hned šest barevných provedení. Jediné, co může mrzet, je nepřítomnost jakýchkoliv funkcí, protože stylus se nijak nespojuje pomocí Bluetooth.

Wacom Bamboo Stylus Duo

Wacom Bamboo Alpha Stylus
Alpha Stylus je odlehčenější verze Stylus Duo, protože na druhém konci nenajdeme tuhu kuličkového pera. Ovšem má jednu velikou výhodu – dokáže se spojit s Bluetooth na vašem tabletu a díky tomu komunikuje i s aplikacemi jako je Bamboo Paper, Notes Plus, GoodNotes, ZoomNotes and MyScript Smart Note. Nabíjení probíhá rychle a jednoduše, tedy pomocí microUSB kabelu. Na těle stylusu najdeme i hliník, například pevný klip je utvořen z hliníku. Pokud tedy hledáte levný stylus, který komunikuje s vašimi nejoblíbenějšími aplikacemi na poznámky, tak Wacom Bamboo Alpha Stylus je jasnou volbou.

Wacom Bamboo Alpha Stylus

Dnes nejčtenější

.