Zavřít reklamu

New-Microsoft-LogoDvadsať rokov dozadu by človek povedal, že budúcnosťou automobilov bude automatická prevodovka. Skutočnosť je ale taká, že budúcnosť posunie tú automatiku trochu ďalej, než sme čakali. Veľké spoločnosti ako je Tesla, Google alebo Apple (o ňom sa špekuluje) totiž pracujú na vlastných autonómnych vozidlách, ktoré si budete môcť kúpiť aj keď nemáte vodičák. Budú totiž jazdiť za vás a vy môžete medzitým pracovať alebo si vychutnávať svoje raňajky na ceste do roboty. Na svojom automobile mal podľa všetkého začať pracovať aj Sams Microsoft, ktorý na ňom spolupracuje s lídrom v oblasti bezpečnosti na cestách – Volvom.

Spoluprácu s Microsoftom potvrdil senior viceprezident marketingu a služieb Volva, Björn Annwall, ktorý tvrdí, že dvojica dnes skúma rôzne spôsoby, ako spolupracovať na svojom prvom aute. Zaujímavé je dokonca, že Microsoft berie do úvahy aj HoloLens, ktorý by mohol v autonómnych vozidlách slúžiť na interaktívne nakupovanie na cestách. „Pokiaľ ide o autonómne vozidlá, technológia zmení naše životy, spojenie a proces nakupovania vozidiel. Verím, že sa to stane. Je prirodzené, že technologický a automobilový priemysel spájajú svoje sily, aby spoločnými silami objavovali tento nový svet,“ dodal Annwall. Existuje pritom možnosť, že automobil Volvo-Microsoft bude využívať interiér, ktorý pomenovala ako Concept 26: „Je to koncept, ktorý ukazuje, ako bude podľa nás vyzerať v blízkej dobe interiér auta. Navrhli sme pritom dizajn, ktorý je vhodný pre naše vozy.“

Medzitým, Tim Cook podľa zdrojov Wall Street Journal rozhodol, že zvýši kapacitu vývojového tímu zo 600 členov na trojnásobok – 2100.

Volvo Concept 26

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.