Zavřít reklamu

iPad Pro Smart Keyboard
Apple produkty neboli nikdy najlepšími kamarátmi servisných technikov, keďže spoločnosť sa snaží vyrábať svoje počítače, smartfóny, tablety a všetko ďalšie tak, aby tvorili jednotný celok. To isté platí aj u nového príslušenstva, kde nový stylus Apple Pencil získal slabé hodnotenie 1 z 10 z dôvodu, že vymeniť uňho viete len „tuhu“ a krytku pre Lightning konektor, tam ale možnosti opravy u 99-eurového stylusu končia. Pokiaľ ste ale čakali, že klávesnica Smart Keyboard, ktorá je zatiaľ dostupná len na americkom trhu, na tom bude lepšie, ste na omyle. Ofiicálne sa z nej stal najhorší produkt spoločnosti, aspoň z pohľadov technikov z iFixIt, ktorí jej udelili hodnotenie 0 z 10-tich.

Problém je totiž v tom, že klávesnica sama o sebe je síce veľmi odolná, ale ak by ste ju potrebovali opraviť, ste stratení. Aby ste vymenili čokoľvek, musíte ju nenávratne zničiť a to sa vám už radšej oplatí investovať do novej klávesnice.

Zistili však, ako vyzerá klávesnica vo svojom vnútri a že sa v nej nachádza miniatúrna základná doska, ktorá obsahuje 72MHz mikroprocesor s jadrom ARM Cortex-M3, ktorý má veľmi nízku spotrebu a v tomto prípade zabezpečuje chod klávesnice. Len pre zaujímavosť, prvý iPhone obsahoval procesor s frekvenciou 433 MHz, čiže bol 6-krát výkonnejší ako dnešná klávesnica. To sa nám tá technológia posúva dopredu. Neobsahuje žiadnu batériu, pretože je priamo napájaná z iPadu Pro pomocou tzv. Smart konektoru.

iFixIt Smart Keyboard

*Zdroj: iFixIt

Dnes nejčtenější

.