Zavřít reklamu

iPad Pro icon 2Je to pár dní co analytici společnosti KGI přišli se svou předpovědí prodejů iPad Pro v tomto čtvrtletí. Netrvalo dlouho a odborníci ze společnosti RBC Capital Markets přednesli světu svůj odhad. Oproti KGI je odhad podstatně menší, i tak by měly iPady Pro překonat svého konkurenta od Microsoftu na plné čáře.

RBC Capital Markets předpovídá velice konzervativní čísla, co se prodejů nového obra jablečné firmy týká. Předpokládá okolo 1 milionu prodaných zařízení měsíčně. Což by mělo naznačovat kolem 1,7 milionu prodaných zařízení v tomto čtvrtletí. Dále společnost odhaduje, že zisk Applu za jeden prodaný kus iPad Pro bude okolo 200$.

Bussines Insider dodal k této opatrné prognóze, že i přes malá čísla oproti analýze KGI, by měly prodeje iPad Pro za první 3 měsíce podle analýzy RBC překonat celkové prodeje všech tabletů Surface od Microsoftu. Pokud se tyto předpoklady naplní, nebudou mít lidé u strýčka Billa dobrý den.

Na velikosti koncových čísel pro toto čtvrtletí bude hlavně záviset to, jak si bude velký iPad počínat při prodejích na spotřebitelském trhu. Ten bude doplňovat trh korporátní, který je pro prodeje jablečného obra určen jako primární. I přesto, že se stále čeká na představení většiny profesionálních aplikací pro 12 palcový tablet od Applu, prodeje na spotřebitelském trhu nejsou vůbec špatné a prodejní křivka má stále stoupající směr. Nechme se překvapit, kteří analytici budou mít nakonec pravdu.

482928-microsoft-surface-pro-4-vs-apple-ipad-pro

var sklikData = { elm: „sklikReklama_45347“, zoneId: „45347“, w: 600, h: 190 };

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.