Zavřít reklamu

Apple TV logo
Apple môžeme nazvať kráľom Wall Street a nie je prekvapením, že práve o túto firmu sa zaujímajú tie najväčšie investičné spoločnosti na svete. Medzi ne patrí aj Goldman Sachs, ktorá práve v týchto dňoch zverejnila novú správu, podľa ktorej má spoločnosť Apple veľký potenciál na to, aby zvládol generovať ešte viac zisku a tržieb každý mesiac. Goldman Sachs, kam pred nejakým časom prestúpil aj bývalý finančný riaditeľ Applu Peter Oppenheimer, očakáva, že spoločnosť Apple by mohla generovať ešte ďalších 7,6 miliardy dolárov každý mesiac, pričom veľkú zásluhu by na tom mohla mať napríklad predplatná videoslužba pre Apple TV. O nej sa mimochodom špekuluje už dlhší čas, ale v súvislosti s možnosťou sledovania televíznych staníc prostredníctvom internetového pripojenia, zatiaľ čo správa od Goldman Sachs skôr naznačuje, že by sa mohlo jednať o službu, ktorá by ľuďom umožnila za mesačné predplatné sledovať aj filmy alebo TV seriály z iTunes.

Jednalo by sa teda o službu podobnú Apple Music, ktorá by mohla za určitú čiastku, v tomto prípade skôr 20€/mes., ponúkať ľuďom prístup k obrovskej databáze filmov, ktoré sú dostupné v ponuke iTunes Store. Na jednu stranu môže niekto argumentovať, že 20€ mesačne by bolo veľa, na druhú stranu si myslím, že je to primeraná čiastka vzhľadom k tomu, koľko stojí prenajatie jedného filmu na 24 hodín (3-5€ pri HD). Predplatná služba by mohla zároveň prilákať veľa nových ľudí k Apple TV, ktorú sme recenzovali pred niekoľkými dňami a naozaj sa nám páčila.

Goldman Sachs tiež vidia veľký potenciál v ostatných službách, ktoré si ľudia mesačne platia – predovšetkým to je služba Apple Music, ktorá stojí v USA 10 dolárov mesačne a potom je to aj nákup telefónu iPhone na paušál, kde priemerne človek platí 32 dolárov mesačne v prípade najnovších modelov. Samozrejme tu je úplne dobrovoľné predplatné za iCloud alebo iTunes Match, ako aj nový iPhone Upgrade Program, kde ľudia platia mesačne za to, aby mali vždy ten najnovší iPhone a zároveň splácali svoj predošlý. Spoločnosť zároveň očakáva nárast predaja iPhonov o 40% v priebehu nasledujúcich dvoch rokov, čím by sa mohla užívateľská báza iPhonu rozrásť na 700 miliónov.

Apple TV 2015

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.