Zavřít reklamu

Huawei WatchBezpochyby nejočekávanější chytré hodinky roku 2015 jsou tady. Je velice nepravděpodobné, že jste o hodinkách Huawei Watxh ještě neslyšeli, protože zjevně zaujaly oko každého zákazníka. V hodinkách se reflektuje prémiovost, elegance, krása a „chytrost“, kterou zaručuje operační systém Android Wear, který nově komunikuje i s iOS. Co tedy přinášejí tyto chytré hodinky a proč jsou tak očekávané?

První, co je dobré si ujasnit, je skvělá práce na marketingu, protože Huawei umí udělat svým hodinkám až neuvěřitelnou reklamu. Další záležitostí je design, který je jednoduše perfektní. Nechci hodinky donekonečna chválit, ačkoliv chválou se zde šetřit nedá. Jediné co bych mohl vytknout je cena, která v tuzemských obchodech bude čítat 9 999 Kč respektive necelých €360 pro Slovensko. Je několik oficiálních variant, jenže u nás v České republice bude zřejmě dostupná pouze varianta se stříbrným nerezovým tělem a hnědým koženým řemínkem. Navíc si k hodinkám můžete přidat vlastní pásek s roztečí 18mm.

Již jsem zmiňoval, na hodinkách běží operační systém Android Wear (ke kterému Huawei přidal několik vlastních fitness aplikací), 300mAh baterie, 512MB RAM a 4GB vnitřního úložiště. Displej nabídne 1,4″, rozlišení 400×400 a jemností 286ppi. Ještě doplním, že displej je kryt starým známým safírovým sklíčkem. Dále potom hodinky splňují certifikaci IP67. Můžete si je tedy vzít do sprchy, nechat si je při mytí rukou nebo v dešti, ale to, že zvládnou bazén nebo vanu výrobce negarantuje. Myslím si, že se jedná (společně se Samsung Gear S2)  o největší konkurenci pro jablečné Apple Watch. Jedno se ale musí nechat, už v jedné věci totiž hodinky čínského výrobce porazily hodinky s logem nakousnutého jablíčka a to je dostupnost, především u nás v ČR, protože sem se Apple Watch ještě nedostaly.

Huawei Watch

Dnes nejčtenější

.