Zavřít reklamu

Apple Watch Black iconAnalytická společnost Argus Insights vydala svou analýzu trhu, ve které uvádí, že jablečné hodinky dominují seznamu 10 vůbec nejžádanějších chytrých hodinek pro letošní vánoční svátky a Black Friday. Apple Watch se dokonce umístily hned na prvních čtyřech příčkách, přičemž vůbec nejvíce požadované jsou Apple Watch 38mm z nerezové oceli, jejichž cena startuje na 649 €, tedy na nějakých 17 500 Kč.

Za nimi se pak umístily Apple Watch Sport 38mm, což jsou vůbec nejlevnější hodinky od Applu. Následovaly je 42mm Apple Watch a za nimi pak 42mm Apple Watch Sport. Seznam nám tak naznačuje, že u zákazníku cena nehraje zase takovou roli, i když na druhou stranu dávají přednost menšímu displeji, který je pochopitelně i levnější. Všeobecně je známo, že ale oblíbenější je 42mm verze, protože 38mm je opravdu malá a také má menší baterii.

Argus Insights založil svou analýzu na 6000 zákaznících a průzkum prováděl během čtyř týdnů mezi 4. říjnem a 11. listopadem. Kromě hodinek ještě srovnal obyčejné fitness trackery neboli běžné náramky, kde se na prvním místě umístil Lumo Lift, který dokonce předběhl populární Fitbit nebo náramek od Microsoftu či Jawbone.

Argus se také zaměřil na spokojenost zákazníků, kteří již některé z chytrých hodinek vlastní. Zjistil, že nejlépe si vedly opět 38mm Apple Watch z nerezové oceli, ale nejvíce lidé mluví o 42mm Apple Watch Sport, které jsou pro zákazníky nejpřijatelnější, co se ceny, velikosti a kvality týká.

Analytická společnost se ještě zaměřila na nejoblíbenější funkce nebo respektive na funkce, které zákazníci od hodinek nejčastěji požadují. Na prvním místě se pochopitelně umístily fitness funkce, do kterých patří měření úderů srdce, počítání kroků a sledování spálených kalorií. Důležitým faktorem je samozřejmě i výdrž na baterii, ve které Apple Watch příliš neexcelují, ale po celý den vám bezproblémově vydrží.

Top-Products-List
Apple Watch FB

*zdroj: cultofmacargusinsights

Dnes nejčtenější

.