Zavřít reklamu

iPad Pro icon 2Do redakcie nám dorazila jedna z najväčších tohtoročných noviniek od Applu, nový iPad Pro. Všetko na ňom samozrejme je pozorne testujeme a jedným z aspektov, na ktorý sme sa rozhodli pozrieť, je aj test výkonu, alebo ak chcete, tak benchmark. Ako inak, tak test sme spravili pomocou aplikácie Geekbench 3, ktorú si môžete stiahnuť z App Storu za necelé 1 euro. Čo musím povedať hneď na začiatok je čas, za aký sa podarilo spraviť celý benchmark. Ten bol totiž dokončený už za 10,5 sekundy, čo je doposiaľ najrýchlejší čas, s akým som sa kedy stretol u iOS zariadenia.

Skrátka, benchmark je spravený neskutočne rýchlo a myslím si, že to svedčí aj o výkone zariadenia. Otázna potom ostáva využiteľnosť takého výkonu pod systémom iOS. Nevylučujem, že v budúcnosti sa nájdu aplikácie, ktoré ho využijú, ale dnes mám pocit, že je tu toho výkonu priveľa na to, že tu sú aplikácie ako napríklad Safari, Mail alebo Pages. A ako je na tom teda ten benchmark? V single-core testoch získal iPad skóre až 3250 bodov, čím zanechal predošlého rekordmana, iPad Air 2, v prachu. Ten totiž získal skóre len 1808 bodov. V multi-core testoch taký rozdiel nie je a to preto, lebo iPad Pro má 2-jadrový procesor, zatiaľ čo iPad Air 2 má 3-jadrový procesor. Aj tak je ale iPad Pro výkonnejší, získal 5515 bodov. Mimochodom, softvérová klávesnica na iPade Pro je skutočne skvelá a celý tento článok, ako aj niekoľko dalších, ktoré v nasledujúcich dňoch uvidíte odomňa, budú napísané práve na tomto maxi-iPade.

Ako potom môžete vidieť na screenshote nižšie, iPad Pro disponuje 4GB RAM, vďaka čomu sa z neho stáva prvé iOS zariadenie, ktoré vyžaduje 64-bitový procesor kvôli veľkosti operačnej pamäte. Aj keď teda je pravda, že to nie je čistých 4GB ale 3,89GB – čo je stále viac, než na koľko sme boli u iOS zariadení zvyknutí. Taktiež môžete vidieť, že dvojjadrový procesor Apple A9X má frekvenciu 2,22 GHz.

iPad Pro benchmark by LsA
iPad Pro

iPhone 6s benchmark
iPhone 6s

iPad-Pro-FB-2

 

Dnes nejčtenější

.