Zavřít reklamu

Pandora iconDva velcí konkurenti Apple Music a velice známé služby v oblasti streamování hudby se spojily. Pandora totiž dnes ve svém prohlášení oznámila, že získala velice populární službu Rdio za $75 milionů. Od Rdia přitom získá „klíčová aktiva“ a několik významných zaměstnanců, kteří by službě měli pomoct v růstu a při dalším budování jména na poli streamovacích hudebních služeb.

Podle tiskové zprávy týkající se akvizice získá Pandora blíže nespecifikované technologie a neuvedený počet zaměstnanců z Rdia. Pandora prý plánuje použít získané technologie na zlepšení služeb pro své fanoušky, aby mohli mít „větší kontrolu nad hudbou, kterou milují.“ Novinek by se pak uživatelé měli dočkat až koncem příštího roku.

Pandora má v současnosti více než 80 milionů uživatelů a chce se stát jednou z nejpopulárnějších steramovacích hudebních služeb na trhu. Pandora nabízí svým uživatelům možnost poslouchat zdarma hudbu a rádia zaměřující se na jednotlivé umělce s reklamou, čímž se výrazně liší od Apple Music.

Rdio nabízelo podobný bezplatný poslech za předpokladu, že se vám jednou za čas objeví reklama, ale nabízelo i tarif Rdio Unlimited, který umožnil poslouchat skladby neomezeně podobně jako u Spotify nebo Apple Music. Díky akvizici Rdia by tedy podobné služby mohla už brzy nabídnout i Pandora a postavit se tak ne stejnou úroveň jako dvě výše zmíněné konkurenční služby.

Pandora Rdio

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.