Zavřít reklamu

iMessage iconKe konci minulého pracovního týdne jsme psali o možné budoucnosti, kdy by Apple Pay měla sloužit i pro platby mezi jednotlivými uživateli podobně jako přes PayPal, pro který by to tak mohla být velká rána. Jak se zdá, tak informace bude s velkou pravděpodobností pravdivá, jelikož se nyní začaly objevovat informace, že Apple k těmto platbám využije dosavadní službu, a to iMessage, která funguje na každém iPhonu, iPadu, Apple Watch i Macu.

Podle serveru The Wall Street Journal prý už Apple v současné době jedná s několika bankami, u kterých chce platby mezi uživateli testovat a později i na ostro spustit. Je tedy jasné, že službu bude muset opět podporovat banka, u které bude mít uživatel svůj účet, podobně jako tomu je s Apple Pay. Navíc by podle informací měla být služba bez poplatků.

Platby mezi uživateli pomocí komunikačních služeb je sice velkou novinkou za poslední rok, ale Apple nebude první, kdo s ní přijde. V současné době tyto služby poskytuje Alibaba se svou AliPay a WeChat v Asii, a dále pak Facebook Messenger v USA.

Prozatím není vůbec jasné, kdy chce Apple velkou aktualizaci pro Apple Pay oznámit, ale mohli bychom se dočkat už na WWDC 2016, kde společnost představí nový iOS 10 (iOS X) nebo při představení iPhonu 7 v září příštího roku.

iMessage

*zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.