Zavřít reklamu

Mac Pro iconNa internet sa behom uplynulého víkendu dostali tajné informácie spoločnosti Intel. Táto dokumentácia obsahuje informácie o pripravovaných procesoroch Intel Xeon E5 s architektúrou Broadwell, ktoré sú mimo iného vhodné aj pre Mac Pro. Práve ten by sa mal v dohľadnej dobe dočkať aktualizácie, čomu naznačujú aj zmienky o novej generácii Mac Pro v bete OS X 10.11.2 El Capitan. Ale aj keď je dátum vydania updatu neznámy, Mac Pro by sa mohol dostať do predaja behom prvého štvrťroku 2016. Práve vtedy totiž Intel plánuje vydať nový procesor Xeon E5-2600 v4.

Ten podľa uniknutého dokumentu obsahuje až 22 jadier, čo je výrazný posun oproti 18 jadrám, ktorými disponovala predošlá generácia procesoru (tá sa ale v Macu Pro nenachádza). Okrem toho má procesor 44 threadov vďaka podpore HyperThreadingu. Medzi ďalšie vlastnosti procesoru patrí TDP vo výške 145 wattov, 55MB L3 cache a čo poteší, tak disponuje podporou DDR4 pamätí. Čo znamená, že nový Mac Pro môže byť prvým Macom, ktorý už bude disponovať DDR4 slotmi (s možnosťou upgradu na vyššiu kapacitu). Frekvencia bohužiaľ nie je známa, avšak môže sa stále pohybovať vo výške od 2 GHz smerom nahor.

Procesor využíva technológiu Broadwell-EP, pričom v budúcnosti sa dočkáme procesorov typu Skylake-EP a Skylake-EX, ktoré by mali obsahovať 56 a 64 threadov, čo môže znamenať, že tieto procesory budú mať 28 a 32 jadier. Napokon v roku 2018 nastupuje 10nm architektúra Cannonlake-EP a Cannonlake-EX a spolu s nimi aj nový Socket P. Tieto procesory by mali disponovať 68 a viac threadmi, ako aj L3 cache s veľkosťou 80 až 85 MB.

Intel Xeon E5 Skylake for Mac Pro 2016
Mac Pro FB

*Zdroj: Tweaktown

Dnes nejčtenější

.