Zavřít reklamu

App Store iconPodle severu TechCrunch Apple v posledních několika týdnech výrazně zlepšil vyhledávácí algoritmus v App Storu, který tak vrací relevantnější výsledky v závislosti na zadaném textu. Změny si všimli i někteří vývojáři, kteří zaznamenali, že App Store vrací výrazně lepší výsledky od začátku listopadu. Algoritmus zajišťující vyhledávání v App Storu měl být podle informaci implementován 12. listopadu.

Výsledky vyhledávání se nyní zobrazují v závislosti na účtu, přes který bylo klíčové slovo zadáno. Větší důraz se také klade na klíčová slova, která vývojáři zadají ke svým aplikacím, a tak pokud nyní zadáte například slovo „Twitter,“ tak se na předních příčkách ihned zobrazí aplikace jako Tweetbot, což se před změnou algoritmu nestalo.

Informaci o vylepšeném vyhledáávní v App Storu potvrdil serveru TechCrunch  i CEO AppFigures, Ariel Michaeli, který dodal, že App Store se nyní mnohem více přízpůsobuje uživateli.

Apple se neustále snaží provádět změny v App Storu, aby do žebříčků dostaly populární aplikace a zobrazovaly se lepší výsledky při vyhledávání a uživatel tka mohl objevit další zajímavé aplikace, které by mu jinak zůstaly skryté. V budoucnu by mělo být vyhledávání vylepšeno i tak, že by k metrice přidalo i počet kladných recenzích a počet zobrazení aplikace.

App Store

*zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.