Zavřít reklamu

Steve JobsČlánky v poslední době již příliš nepíšu a když, tak si vybírám témata, která stojí za to. Tentokrát jsem si však musel vybrat téma, které mě nenechalo chladným. Včera mě můj kamarád pozval na soukromé promítání filmu Steve Jobs a po shlédnutí filmu jsem se rozhodl vyjádřit své pocity i přesto, že jsme partnerem filmu a přes to, že naše redaktorka na film jako takový napsala pozitivní recenzi.

Nejsem skalní fanoušek Steva Jobse jako člověka, jsem fanoušek toho co dokázal, jeho produktů a toho, jakou dokázal vybudovat společnost. Když si vezmu, že zaměstnávám deset lidí a občas nedokážu strážit aby vše fungovalo tak jak by mělo, obdivuji že on to dokázal u deseti tisíc. Ovšem film který jsem viděl neoslavoval produkty, neoslavoval genialitu, ani přínos Steva, řešil jeho osobní život, jeho vztahy a zákulisí, do kterého mi nic není a mám tak nějak pocit, že do něj nikomu nic není.

Pokud někdo někdy napsal o LsA, že jsme bulvár, vždy jsem se nad tím pousmál a řekl, ano jsme, vždyť proto nás lidi čtou. Jsme technologický bulvár, což je něco jiného než klasický bulvár, ale rozumím i klasickému bulváru v tom smyslu, že jej lidé kupují a on píše to co píše. Ale aby někdo natočil celovečerní snímek stejným způsobem, jakým se píší bulvární články do časopisu mi přijde trošku přes hranici slušnosti. Kdo mě zná ví, že obdivuju lidi co něco dokázali, čtu životopisy sportovců jako je Michael Phelps, Allen Iverson, Michael Jordan, miluji články o businessmenech, kteří něco dokázali, ale vše jen proto, abych se inspiroval tím nejlepším co tito lidé dokázali.

Mám tedy upřímně pocit, že nemá nikdo na světě právo řešit, zda se Steve bavil se svoji dcerou, zda uznával tým Apple II nebo ne a zda platil alimenty. Ať byl Steve jaký byl, mám k němu úctu, ne jako k tátovi od rodiny, ne jako k manželovi, ne jako ke kamarádovi, ale jako k člověku, co vybudoval nejziskovější firmu v IT sektoru, zaměstnal přes 48 000 lidí a dokázal hrát na orchestr tak jako nikdo jiný před ním. A právě proto mě nezajímá jeho soukromí, protože do toho, mi nic není.

Film Steve Jobs

Dnes nejčtenější

.