Zavřít reklamu

iPad Pro iconTim Cook, Eddy Cue a ďalší predstavitelia Applu začali po oznámení dátumu zahájenia predaja iPadu Pro poskytovať rozhovory s rôznymi médiami. Medzi ne patrili napríklad portály CNN Money alebo The Independent, v ktorých najvyšší predstavitelia vyjadrili svoje dojmy o novom 12.9-palcovom prírastku do rodiny tabletov iPad. Viceprezident internetových služieb Eddy Cue v rozhovore povedal, že iPad Pro je podľa neho skvelým zariadením na konzum obsahu ako sú napríklad e-maily, články na webových stránkach, správy. Zároveň vraví, že iPad Pro je ukážkou toho, ako sa Apple snaží tlačiť sám seba k tomu, aby vytváral nástroje, ktoré umožnia ľuďom riešiť neuveriteľné problémy. Rovnako tak ocenil štvoricu reproduktorov starajúcich sa o skutočný stereo zvuk.

„Jedna z úžasných vecí na novom iPade Pro je zvuk – má štyri reproduktory. A tak, keď sme mali možnosť počuť ich prvýkrát – vrátane mňa – tak som ich vyskúšal a keď som ich počul, zmenil sa môj postoj voči produktu. Neuvedomoval som si, aký veľký rozdiel dokážu spraviť stereo reproduktory na takomto zariadení.“ Jeho slová následne podporil Cook, ktorý vraví, že iPad Pro ponúka prvotriedny zvuk a je to tablet, ktorý dokáže v kombinácii so Smart Keyboard nahradiť váš notebook. Pozrel sa aj na ceruzku Apple Pencil, ktorá podľa neho nie je stylusom ale ceruzkou: „Nevyrobili sme stylus, vyrobili sme Ceruzku. Tradičný stlyus je tučný, má oneskorenie a keď kreslíte, tak čiara sa tiahne na inej časti obrazovky. Takto nemôžete nič nakresliť a preto potrebujete niečo, čo imituje pocit a vzhľad skutočnej ceruzky, inak ju nenahradíte. Nesnažíme sa nahradiť dotyk prstom, podporujeme ho s pomocou Pencil.“ 

A pre koho je iPad Pro podľa neho určený? Cook verí, že iPad Pro zaujme predovšetkým užívateľov PC. Pre nich je iPad Pro možnosťou ako vstúpiť do ekosystému Applu, naopak pre súčasných majiteľov iPadu je to spôsob, ako upgradovať na „úplne iné zariadenie“. Okrem toho si nájde využitie u firiem, ktoré pracujú napríklad s hudobnými aplikáciami, čomu majú vraj pomáhať aj kvalitné stereo reproduktory. Ale vieme, že keď ide o hudbu, tak si so vstavanými reproduktormi určite nevystačíte. Vo firmách ako je Touchpress, si však iPad Pro cenia jednak kvôli kvalitnejšiemu zvuku a jednak kvôli displeju, ktorý im umožňuje dosiahnuť viac. O to viac si cenia doplnky ako je Apple Pencil alebo Smart Keyboard, keďže tie podľa jeho slov umožnia ľuďom spraviť viac, než umožňujú klasické prsty. iPad Pro potom hodnotí ako najlepší iPad, aký bol kedy predstavený.

iPad Pro FB

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.