Zavřít reklamu

Siri iOS 9 ikonaSiri, to je jedna z najväčších noviniek novej Apple TV a jej prítomnosť sa rozhodol Apple zdôrazniť tak, že podľa nej pomenoval aj nový diaľkový ovládač. Na ňom môžete nájsť ikonu mikrofónu, ktorá je v podstate identitou Siri, ibaže keď ho stlačíte v ČR alebo na Slovensku, tak sa vám s vysokou pravdepodobnosťou objaví len vyhľadávanie Spotlight s nie príliš podarenou klávesnicou. Navyše, keď vstúpite do nastavení novej Apple TV, Siri je šedá a nemôžete ju nijak zapnúť. Apple totiž vravel, že Siri bude dostupná len v 8 krajinách, v ktorých je plne podporovaná, ale vôbec nepovedal, či plánuje predstaviť aj ďalšie jazyky (podľa môjho zdroja prebiehala príprava slovenskej a českej Siri už rok pred uvedením iPhonu 4s, na ktorom debutovala). Z toho sa neskôr usúdilo, že Siri budete môcť používať len na základe vašej geografickej polohy a fakt, že v tom istom čase začal Apple blokovať ľuďom aplikáciu News po vstupe na Čínsku pôdu, len utvrdzoval toto tvrdenie.

Našťastie, v prípade novej Apple TV je to s tou Siri trochu inak a chvaľabohu, je to len softvérové obmedzenie, ktoré sa dá veľmi ľahko obísť. Žiaľbohu, nebudete ju môcť používať navždy, pokiaľ plánujete svoju Apple TV používať aktívne na konzum obsahu. Jedine že by ste mali americký účet a dokupovali si kredit pomocou iTunes Gift kupónov. Pokiaľ ale máte český alebo slovenský účet, potom budete môcť používať Siri len skúšobne a môžete si vyskúšať, či je Siri práve tá funkcia, bez ktorej by ste sa u televízoru nikdy nezaobišli. Samozrejme vás nechám vytvoriť si vlastný názor, či už na základe vlastnej skúsenosti alebo na základe priloženého videa, v ktorom demonštrujem rôzne schopnosti Siri na Apple TV. Osobne ma zamrzelo, že narozdiel od iPhonu je asistentka na Apple TV nemá a nikdy nebudete počuť jej hlas. Keby hovorila, bolo by to príjemné obohatenie a nemali by ste pocit, že hovoríte do prázdna. Inak sa mi páči, že v drvivej väčšine prípadov rozumie absolútne bez problémov a aj keď spočiatku začne zobrazovať nezrozumiteľnú vetu, vie sa vynájsť. Špeciálne kvôli súkromiu potom Apple naprogramoval Siri tak, že vás počuje iba keď držíte tlačidlo mikrofónu.

Ale ako ju vlastne zapnete?

  1. Otvorte Nastavenia – Účty – iTunes a App Store
  2. Na spodku obrazovky zmeňte Región na niektorú z podporovaných krajín, napríklad USA
  3. Choďte do naspäť do základnej ponuky nastavení a otvorte sekciu Všeobecné
  4. Jazyk zmeňte na anglický (English). Potvrďte a povoľte Siri
  5. Hotovo

V prípade, že vás už Siri omrzela alebo si chcete kúpiť nejaký obsah, tak zopakujte hore uvedený postup a v sekcii iTunes a App Store sa tiež prihláste k svojmu kontu. Veľa šťastia, ak máte dlhé heslo alebo zhluk veľkých/malých písmen a čísel.

Apple TV Siri czech slovakia

Dnes nejčtenější

.