Zavřít reklamu

iOttie Selfie StickKeď som sa naposledy pýtal Romana, či nemáme niečo na recenziu, ani vo sne mi nenapadlo, že od neho dostanem práve selfie tyč. Ale tak čo už, som mladý a práve moja veková kategória má dnes iPhone zaplnený selfie fotkami. Niektorí ich fotia príležitostne, niektorí trochu častejšie, no a potom tu ús niektorí, ktorí ho už pokladajú za novodobý štandard. Fotenie samofotiek, svojek alebo autoportrétov (názvov v slovenčine je naozaj veľa) má však aj svoje neduhy. V prvom rade ste obmedzovaní dĺžkou svojej ruky, takže sa na fotku niekedy nemusíte zmestiť všetci. Od toho sa začala používať vo svete selfie tyč, pomerne primitívny vynález, ktorý vám však vie riadne pomôcť pri fotení seba samého alebo vašej partie. Pretože nemám vo zvyku fotiť selfie, teraz som svoju zásadu porušil a vyšiel som do ulíc aj s iPhonom na tyči.

Samotná kovová tyč iOttie je ukrytá v plastovom tele so zelenými prvkami, ktorá môže niekomu pripomínať futuristický teleskop a viacerí ľudia vo vašom okolí si nebudú istí, či to, čo držíte v rukách, je doplnok k telefónu alebo prostriedok určený k sebaobrane. Že to je príslušenstvo k telefónu ale zistíte celkom rýchlo – stačí totiž vysunúť kovovú tyč, ktorá má maximálnu dĺžku 81 cm, alebo ak chcete, tak 32 palcov. Na jej konci sa nachádza samotný držiak, do ktorého sa zmestia telefóny takmer rôznych veľkostí: ich šírka sa totiž musí pohybovať od 4,83cm až po 8,89cm. Čo znamená, že sa vám sem bez problémov zmestí aj iPhone 6s Plus. Na upevnenie telefónu sa využíva sťahovací mechanizmus, kvôli čomu môžete mať v prvej chvíli obavy, či vám to náhodou nevystrelí mobil do tváre alebo na zem. Nebojte sa, nehrozí to, ak ho tam uložíte tak, ako máte. Napomáha tomu aj skutočnosť, že úchytky sú pogumované, čo nielen drží mobil na mieste, ale tiež sa vyhnete nechcenému poškriabaniu jeho bokov, čím okamžite degradujete jeho stav.

iOttie Selfie Stick

Napokon, selfie tyč má jednu dôležitú funkciu. Má vstavanú batériu, ktorú môžete dobíjať pomocou priloženého microUSB káblu. Batéria je potrebná z toho dôvodu, že selfie tyč iOttie disponuje Bluetooth anténou a komunikuje s vašim telefónom. Párovanie je ľahké, nemusíte nič aktivovať – stačí ju zapnúť a v nastaveniach bluetooth na svojom mobile už len vyberiete tyč, čím ju spárujete. Teraz už len stačí, aby ste si na mobile zapli fotoaparát a keď budete pripravení, tak jednoducho stlačíte stredné tlačidlo, čím fotku odfotíte. Mimochodom, aby ste nemali fotogalériu plnú zbytočných fotiek, ubezpečte sa, že ste mobil pripevnili k selfie tyči tak, že tyč nebude mačkať tlačidlo pre zmenu hlasitosti.

Ja a Matus a expl0ited selfie stick

Ak by som to mal teda zhrnúť, selfie tyč je určená v prvom rade pre mladých ľudí, ktorí takéto veci využívajú a zvyknú robiť selfie na akciách alebo pri zvláštnych príležitostiach (napríklad keď si chcete spraviť selfie so známymi youtubermi Matúšom a expl0itedom) a hlavne chcú, aby bolo na fotke vidieť viac, než len ich tvár. Selfie tyč od iOttie zaujme hlavne egronomickým vzhľadom, poteší jej maximálna dĺžka 81cm a skutočnosť, že na fotenie sa používa práve Bluetooth 3.0 pripojenie. Navyše bola navrhnutá tak, aby ste k nej mohli pripojiť obľúbené akčné kamery GoPro, čo dokáže zatiaľ ako jediná na trhu. A ak by ste potrebovali robiť statické fotky, potom vás poteší možnosť pripevniť statív, vďaka čomu ju môžete použiť napríklad pri natáčaní unboxingov s pomocou svojho telefónu, pokiaľ nemáte po ruke nič iné. Samozrejme prikladám aj zopár fotiek, ktoré som so selfie tyčou spravil.

  • iOttie MiGo Selfie Stick si můžete zakoupit na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v Pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro
iOttie Selfie Stick
iOttie Selfie Stick
Abraham Lincoln

A jedna bonusová:

Selfie stick FB

Dnes nejčtenější

.