Zavřít reklamu

Tag-Heuer-logo-Martins-of-GlasgowKeď Apple predstavil Apple Watch, šéfdizajnér Jony Ive povedal expresívnejším spôsobom, že švajčiarski hodinári padnú na zadok. Čo sa ale v skutočnosti stalo je, že firmy ako TAG Heuer sa v skutočnosti začali venovať trhu inteligentných hodiniek intenzívnejšie ako predtým. TAG Heuer dokonca práve plánuje oznámiť svoje prvé, luxusné inteligentné hodinky Carrera Connected, ktorých cena prekonáva Apple Watch – ich cena je totiž stanovená na 1 500 dolárov, pričom za túto cenu dostanete hodinky s dizajnom typickým pre sériu Carrera od TAG Heuer. Ibaže miesto tradičného, mechanického ciferníku, sa tu stretnete s dotykovým displejom.

Že sa ale jedná o dotykový displej, spoznáte len ťažko, keďže TAG Heuer obohatí svoje hodinky o ciferníky, ktoré vyzerajú rovnako ako na bežných mechanických hodinkách. Pre posilnenie tohto dojmu vyvolávajú ciferníky pocit priestorovosti vďaka rôznym odtieňom a odleskom u jednotlivých komplikácií. Ich počet si zrejme budete môcť nastaviť podľa svojej potreby tak, ako to umožňujú aj iné hodinky, napríklad Samsung Gear S2, u ktorých už pripravujem porovnanie s Apple Watch (samého ma prekvapil výsledok a vás zrejme tiež). Okrem toho disponujú platformou Android Wear, pričom CEO Jean-Claude Biver poznamenal, že hodinky budú mať „takmer všetky funkcie Apple Watch“. Bohužiaľ to ale platí len pri užívateľoch Androidu, keďže na iPhone si užívatelia nemôžu sťahovať aplikácie do hodiniek iných, než sú Apple Watch. Hodinky majú telo z titanu a budú k nim dostupné remienky v šiestich farebných prevedeniach. Na druhú stranu je diskutabilné, či sú hodinky Swiss Made: Totiž, obsahujú súčiastky od amerických firiem a švajčiarsky zákon stanovuje, že pre označenie „Swiss Made“ musíte vytvoriť minimálne 50% komponentov v tejto malebnej krajine.

Viac o hodinkách sa však dozvieme až o dve hodiny, kedy TAG Heuer na svojej tlačovej konferencii oznámi viac informácií.

TAG Heuer Carrera Connected

Dnes nejčtenější

.