Zavřít reklamu

Apple TV 2015 icon
Nová Apple TV je skutočne zaujímavé zariadenie, ktoré som si aj napriek istým problémom naozaj obľúbil. Hlavne preto, lebo nevýhody kompenzuje nadmerné množstvo výhod a skryté funkcie, ktoré som si obľúbil hneď, ako som ich uvidel. Ale je tu jeden nedostatok, ktorého odstránením by vedel Apple zabiť hneď niekoľko múch jednou ranou. Chýba mi totiž aplikácia Remote pre iPhone, ktorá by mohla narozdiel od súčasnej ponúknuť niekoľko killer funkcií. V prvom rade by sa mohla inšpirovať aplikáciou Xbox One SmartGlass, ktorý som si ako xboxer obľúbil hneď z niekoľkých dôvodov.

V prvom rade je to diaľkové ovládanie. Nie, s novým ovládačom nemám žiaden problém, ale je tu tá klávesnica, ktorú som spomínal niekoľkokrát. S pomocou touchpadu na novom Remote sa ovláda pomerne náročne (dočinením Applu, ktorý ju navrhol tak, že sa pohybujete po celej obrazovke). S Remote aplikáciou pre iPhone by však Apple mohol tento problém vyriešiť raz a navždy tak, že by umožnil písať text na klávesnici iPhonu, ktorú dnes pozná snáď každý. Ovládanie by bolo rýchlejšie, jednoduchšie a chybovosť by bola takmer nulová.

V druhom prípade je to možnosť sťahovať obsah z obchodu App Store. Na svojom iPhone už sťahujete obsah pre Apple Watch, tak prečo by ste nemohli sťahovať na diaľku aj obsah do svojej Apple TV? Konieckoncov ju nevypínate, len uspávate a je neustále pripojená k internetu, pričom toto využitie bude mať aj v budúcnosti, ak sú špekulácie o HomeKite správne. V takom prípade by mohol Apple rovno do novej Remote aplikácie zabudovať aj podporu HomeKit produktov. To by z hľadiska jednoduchosti dávalo zmysel, keďže mať dve rôzne aplikácie pre jedno zariadenie by bolo komplikované riešenie.

Apple TV 2015

Dnes nejčtenější

.