Zavřít reklamu

Apple-Watch-gold-icon-e1446367415149Wearables jsou tu s námi již několik let a zdá se, že se už dostaly do podvědomí lidí ze všech věkových kategorií. Scénář je podobný jako se smartphony. Například staří lidé ještě tak před rokem vystavovali smartphonům stopku. Jako důvod bylo obvykle uváděno, že „je to na ně moc složité“. Přesně takhle mohl vypadat i první kontakt seniorů s chytrými hodinkami. Ale ty doby jsou již dávno pryč a i v Praze se mi podaří zahlédnout seniory ve věku šedesát až sedmdesát let jak zkušeně používají smartphone nebo chytré hodinky. Zkrátka vše je jenom otázkou času.

Tím, že se wearables dostávají do podvědomí velké masy lidí, se prodeje na celém světě dostaly přes 12 miliard dolarů. Analytici a ekonomové předpovídají, že pokud to takhle půjde dál, v roce 2019 se prodeje dotknou krásné sumy 25 miliard dolarů. Analytici zkoumali 3 tisíce zákazníků z USA, Velké Británie a Číny a potvrdili, že wearables se od minulých Vánoc dostaly do podvědomí lidí o 10 procent více. Podle nich na tom má velkou zásluhu jablečné Apple Watch. Apple si zkrátka umí udělat reklamu.

Podle této zprávy se nejchtěnějšími fitness náramky staly náramky značky Fitbit. Zjistilo se, že 35 procent koupí šlo jako dárek pro někoho a nejčastěji o prázdninách 2014. Rozhodně ale můžeme čekat, že před letošními Vánoci bude velká část dárků právě wearables. Svůj podíl na tom má i fakt, že v listopadu se u nás začnou prodávat high-endové hodinky jako je Samsung Gear S2, Huawei Watch, Asus Zenwatch 2 nebo nové Moto 360.

Zmiňovaná zpráva uvádí ještě jednu důležitou informaci. Lidé by si přeci jen měli kupovat wearables sami nebo se alespoň měli dohodnout s tím, kdo jim chce hodinky nebo náramek zakoupit, protože se může stát, že vám kupující vybere hodinky bez vašeho vkusu nebo hůře, bez kompatibility s vaším smartphonem. Analytici potvrzují, že (také díky těmto nechtěným dárkům) jeden z pěti nechá hodinky po čase v šuplíku, protože s nimi není spokojen.

Wearables

Zdroj: Wareable

Dnes nejčtenější

.