Zavřít reklamu

l15325-tesla-motors-logo-44198Pár vteřin poté co BMW představilo nejnovější sedmičku s autonomním parkováním jsem volal svému bankéři, teď mám pocit že jsem se unáhlil, když vidím, co předvádí Tesla ve svém nejnovějším videu. Novinka je už k dispozici a Američané si ji mohou už pár dní užívat, evropští majitelé Tesla Model S se dočkají do pár dní. Novinka je k dispozici pro všechny modely Tesla Model S a je součástí upgradu Firmaware na verzi 7.0. Jedná se o funkci autopilota, jenž dokáže využívat radary, kamery a senzory k ovládání vozidla bez toho, aniž by se řidič dotkl volantu.

Autopilot dokáže přejíždět z pruhu do pruhu jen tím, že řidič zapne na jednu nebo druhou stranu blink. Dokáže odbočovat, zatáčet, předjíždět nebo vás dovést k cíli. A mimochodem když už jsme zmínili to parkování, tak update Firmware 7.1 přinese právě možnost nechat Teslu autonomně zaparkovat zcela stejně, jako je tomu u nové sedmičky od BMW. Na to jak takové autonomní řízení vypadá se můžete podívat v prvním videu, druhé vám pak ukáže jak Tesla sama parkuje.

Mimochodem aktualizace Firmware stojí 2 500$ a je k dispozici skutečně všem modelům S od společnosti Tesla. Majitelé však měli možnost zaplatit také nižší poplatek za budoucí aktualizace softwaru již při pořizování vozidla.

Tesla autopilot

Dnes nejčtenější

.