Zavřít reklamu

bezdratove nabijeniBezdrátové nabíjení je jednou z posledních věcí, která iPhonu chybí a přitom konkurence jej již nějaký ten pátek nabízí. Zároveň je to věc, která rozděluje společnost na dva tábory. Jedni tvrdí, že je to naprostá zbytečnost, druzí by pak tuto vychytávku uvítali a nedokáží pochopit, proč ji Apple ještě nezahrnul do svých produktů. Existují však řešení, jak si můžete svůj iPhone nabíjet bezdrátově již dnes a jedno z těchto řešení nabízí i společnost Spigen, která patří mezi špičku, co se výroby obalů a krytů na smartphony týká.

Její řešení se samozřejmě zkládá z dvou prvků, první je samotná nabíjecí stanice a druhou pak speciální kryt na iPhone 6 nebo iPhone 6s, který je schopen z této stanice bezdrátově čerpat energii a tu poté pomocí lighning konektoru posílat přímo do iPhonu. Spigen upravil svůj odolný obal Tough Armor Volt Gunmetal, který je vyroben ze speciálního materiálu, díky níž vydrží pády i z větší než běžné výšky. Díky tomu splňuje obal vojenskou certifikaci v rámci drop testů MIL-STD8106-516.6.

4357(3)

Telefon by měl zkrátka vydržet téměř jakýkoli pád z výšky do dvou metrů samozřejmě s výjimkou kdy dopadne displejem na nějaký kámen nebo něco podobného. Obal je na první pohled i dotek velmi kvalitní a odolný. Tlačítka překryje gumou přes kterou je ovládáte, fotoaparát a blesk je pak vykrojen a vzhledem k tomu, že je vykrojení z matné černé barvy, opět se zde setkáváme s tím, že obal funguje v podstatě jako sluneční clona. Zajímavým prvkem v designu je výřez na logo jablíčka, aby pochopitelně každý věděl že máte iPhone. Navzdory tomu, že se jedná o odolný obal, který v sobě navíc integruje bezdrátové nabíjení, není nijak masivní a jedná se o jeden z nejmenších a nejméně masivních odolných obalů na trhu. Bezdrátové nabíjení je zde řešeno pomocí podložky která je součástí obalu.

Z obalu vede pomocí ohybatelného kabelu proud do Lightning konektoru v iPhonu. Zajímavostí je, že obal můžete mít neustále nasazen na telefonu a v momentě kdy chcete telefon synchronizovat s iTunes nebo jej nabíjet pomocí klasického kabelu a nabíječky, stačí vytáhnout kabel z Lightning konektoru, což můžete udělat bez toho, anži byste museli sundávat obal. Co se obalu týká, není si tedy rozhodně na co stěžovat. Telefon v něm drží pevně, je chráněný, nepůsobí nikterak masivně a navíc nabízí bezdrátové nabíjení.

longd_ip6s_ta_volt-2

Abyste mohli využívat bezdrátové nabíjení, kvůli kterému jste si pořídili tento obal, musíte pořídit také nabíjecí podložku od Spigenu. Vše pak funguje stejně jako například u elektrického zubního kartáčku. Telefon v obalu přiložíte na podložku a začne se automaticky nabíjet. Co mě mrzí je fakt, že se v tomto případě nejedná o podložku v pravém slova smyslu ale o stojánek elkového tvaru, který postavíte na stůl a do něj následně postavíte telefon. Pro mě osobně by byla rozhodně pohodlnější klasická podložka. Stojánek připojíte pomocí micro-usb buď k počítači nebo k nabíječce. Dejte si však pozor, například s notebookem nemusí stojánek fungovat, potřebuje totiž příkon 5V/2A, což nenabízí každé USB. Pro fanoušky Applu platí jednoduché pravidlo, kde můžete nabíjet iPad, můžete použít i stojánek od Spigenu.

Stojánek je vyroben z pogumovaného matného plastu a působí dobrý dojmem, co mi vadí je fakt, že je skutečně velký a na stole zabere poměrně značné množství místa na to že se jedná v podstatě jen o nabíječku pro telefon. Ten můžete na stojánek položit v podstatě libovolně, nabíjení začně okamžitě a trvá zhruba stejně dlouho jako když telefon nabíjíte klasickým kabelem. Opět se setkáváme se zpracováním na té nejvyšší úrovni a vše funguje tak jak má. Nestává se že by se nabíjení přerušilo nebo nefungovalo. Pokud navíc máte jiné telefony nebo produkty které podporují bezdrátové nabíjení, můžete s nimi tuto podložku nebo chceteli stojánek použít.

longd_f300w

Jako jedinou nevýhodu vidím osobně cenu. Abyste totiž mohli bezdrátově nabíjet svůj iPhone, musíte použít kryt Spigen Tough Armor Volt Gunnmetal a bezdrátový dobíjecí dok. Celá tahle sranda vás vyjde na 3398Kč a stojí za zvážení, zda se vám chce investovat téměř tři a půl tisíce do toho, abyste si mohli nabít svůj iPhone bezdrátově. Pokud však chcete bezdrátové nabíjení, je Spigen zřejmě tím nejlepším co si dnes pro iPhone můžete v této oblasti koupit. Pouzdro je skutečně kompaktní a fakt, že můžete telefon nabíjet i klasickým způsobem bez toho, aniž byste museli sundávat celý obal je velkým přínosem.

  • Bezdrátové nabíjení Spigen si můžete zakoupit na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v Pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro

Dnes nejčtenější

.