Zavřít reklamu

sad Android iconJe rok 2015 a vo svete dochádza k nečakaným zmenám. Jednou z nich je aj, že Apple začal vydávať svoje prvé aplikácie pre Android. Jeho vstup do obchodu Google Play však nebol zrovna najideálnejší, keďže prvá aplikácia, akú vydal, dostala viac ako 30 000 negatívnych hodnotení a kopu úražlivých komentárov. V tomto prípade si však bol čiastočne na vine aj samotný Apple, keďže išlo o aplikáciu Move to iOS, ktorá uľahčila ľuďom prechod z Androidu na iPhone. Takýmto vstupom si Apple o kritiku zo strany fandroidov doslova koledoval, keďže by sme ho vedeli prirovnať k vstupu osamelého člena KuKlux Klanu do Bronxu = jasná samovražda.

Apple sa ale nedal odradiť a vydal novú aplikáciu, Beats Pill+. Nástroj na ovládanie externého reproduktoru je predsa neškodná vec a nemala by nikomu vadiť, nie? Ale opak je pravdou a opäť sa ukázala mentálna vyspelosť niektorých fanboyov Androidu, ktorí opäť ukázali, že v ich živote nie je nič dôležitejšie, než za každú cenu potopiť ten hnusný konkurenčný Apple, ktorý od nich určite chce vymámiť peniaze aj cez bezplatnú aplikáciu. Ale že Google vydáva vlastné aplikácie pre iPhone, to už nikoho netrápi a navyše by som povedal, že v tomto ohľade sú majitelia iOS zariadení naozaj múdrejší, keďže som v App Store nevidel jedinú aplikáciu od Googlu, ktorá by mala kopu 1-hviezdičkových hodnotení len preto, že ju vydal Google.

Dokonca aj keď išlo o aplikáciu Android Wear, videl som ľudí, ktorí vzali možnosť používať konkurenčné inteligentné hodinky miesto Apple Watch ako pozitívnu správu, keďže, ruku na srdce, nie každému sa páči nosiť na zápästí obdĺžnik. Sám som jedným z nich a v súčasnosti sa rozhodujem medzi Huawei Watch alebo Samsung Gear S2, ktoré práve testujem a mám s nimi dobrú skúsenosť, pokiaľ ide o ovládanie aj výdrž batérie (3 dni). No vzhľadom k tomu, že Geary obsahujú Tizen a nie Android (a ešte sa len špekuluje, že budú podporovať iPhone), viac sa prikláňam k Huawei Watch. A vidíte? Dalo sa to povedať aj bez všelijakých hlúpych slov okolo! Dobre, je pravda, že keď Huawei alebo niekto viditeľne okopíruje produkty Applu, všimnem si to a pobaví ma to, ale nejdem kvôli tomu rituálne popraviť domáceho miláčika, ako by to boli niektorí fandroidi schopní (podľa recenzií). Nuž, asi je nakoniec pravda, že užívatelia iOS to majú v hlave lepšie usporiadané a sú pokojnejší. Ale aby som nepreháňal, aj v komunite Applu sa človek občas stretne s niektorými, ktorí chránia Apple vlastnými telami (hlavne v USA). Len ich nie je toľko, čo na Androide.

Android and Apple

Dnes nejčtenější

.