Zavřít reklamu

Facebook iOS iconFacebookový ředitel produktů, Chris Cox, trvá na tom, aby přesně nespecifikovaná skupina zaměstnanců přešla z iPhonu na Android a seznámila se tak s novým systémem, které používá více uživatelů modré sociální sítě. Zaměstnanci tak mohou poté nahlašovat chyby a být na stejné vlně jako jejich uživatelé, kteří používají převážně Android. 

Cox totiž nařídil svým zaměstnancům, kteří mají v drtivé většině iPhony, aby začali používat telefony s operačním systémem Android a získali tak stejné zkušenosti na jedné platformě. Facebook se svou 1,5 miliardou uživatelů je už v podstatě nasycen a noví uživatelé mohou přijít jen z rozvojových trhů, kde bude převážná většina používat levné telefony s Androidem, jelikož si iPhony nemohou dovolit. Právě proto by měli zaměstnanci nuceně přejít ze svých iPhonů na levnější Androidy.

Změna tak navazuje na tzv. „2G úterky,“ kdy zaměstnanci na jednu hodinu používají Facebook pouze na pomalé 2G síti a zjišťují, jak aplikaci vylepšit tak, aby načítala obsah i na 2G sítích. Pomalé sítě jsou totiž rozšířeny převážně v rozvojových zemích, kde zatím nemají území pokryté 3G nebo 4G sítěmi, ale uživatelé si začínají od operátorů pořizovat datové balíčky a surfovat na Facebooku.

Facebook unlike

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.