Zavřít reklamu

Apple-Watch-gold-icon-e1446367415149 Apple zatím nevydal žádné zprávy o tom, zda-li se Apple Watch daří či nikoli. Je ale veřejně známo, že se jablečným chytrým hodinkám nedaří vůbec špatně. Jsou to vůbec nejúspěšnější smartwatch na trhu a Apple s nimi udělal tak trochu revoluci právě ve světě chytrých hodinek. Revoluci ne jen ve funkcích ale jak je to u Apple produktů zvykem, tak i v číslech. Společnost je řadí do kategorie „ostatní produkty,“ do kterých mimo jiné patří i iPod, produkty od Beats a Apple TV.

Apple Watch byly k dispozici méně něž polovinu fiskálního roku 2015. S trochou matematiky můžeme spočítat, kolik Apple vlastně na svých hodinkách vydělal. Právě zmíněné „ostatní produkty“ vzrostly z roku 2014, kdy na nich Apple vydělal $8.379 miliard na $10.067 miliard v roce 2015. Z toho vyplývá, že Apple Watch udělaly tržbu minimálně $1.688 miliardy, ale číslo může být ve skutečnosti ještě mnohem vyšší, protože iPody se letos prodávaly hůř, než v minulém roce.

Pokud Apple pojede stejným tempem a Apple Watch se budou prodávat stejně dobře, není vyloučeno, že mohou Applu přinést zisk až $5 miliard v tomto fiskálním roce. Apple si dal za cíl menší závislost iPhonu na celé společnosti a podle prodeje Apple Watch se mu to daří. iPhone nejspíš zůstane hlavní „dojnou krávou“ Applu a ani Apple Watch ho nijak neohrozí už jen díky tomu že k hodinkám musíte iPhone mít, ale i tak se jedná o zajímavá čísla.

Apple Watch FB

//

*zdroj: cultformac

Dnes nejčtenější

.