Zavřít reklamu

Nexus 6P iconVěřím, že drtivá většina našich čtenářů a Apple fanoušků si okamžitě spojí pojem „bendgate“ s loňským iPhonem 6 (Plus). Tehdy se totiž celým internetem prohnala obrovská vlna, že nejnovější jablečný telefon od společnosti s logem nakousnutého jablíčka se ohýbá zákazníkům v kapse. Apple se později k celé aféře vyjádřil, že si na ohýbání stěžovalo dohromady jen devět zákazníků. Později se navíc zjistilo, že stejně velké smartphony, mezi kterými nechyběl ani jeden od Samsungu, se ohýbají úplně stejně snadno, až nakonec celá bendgate aféra utichla, ale Apple se poučil a tělo iPhonu 6s zpevnil hliníkem série 7000 natolik, že jej v kapse nemáte šanci ohnout.

Nicméně i tak je po roce bendgate zpět, jenže ten není u Applu, ale nově u Googlu. Technologický gigant totiž krátce po Applu představil dva telefony řady Nexus, které se pyšní čistým Androidem a spousta dalšími vychytávkami, kvůli kterým se jej vyplatí pro některé pořídit. Co ale zákazníky rozhodně nepotěší je fakt, že nový Nexus 6P, který Googlu vyrobil Huawei, se ohne až příliš snadno a může ho postihnout stejná aféra, jako loni iPhone 6 Plus.

Nexus 6P se chlubí 5,7″ displejem, což je o 0,2″ více, než iPhone 6 Plus. Právě takto velký displej v kombinaci s měkkým hliníkem je pro bendgate jako dělaný. Jak můžete vidět na videu níže, Nexus 6P lze ohnout opravdu snadno a nemusíte mít ani sílu. Autor videa diváky ujistil, že by jej bez problému ohnula i jeho sestra. Snadné ohnutí ale není jediný problém nového phabletu od Googlu respektive od Huawei. Zadní stranu lze velice snadno poškrábat, podobně jako tomu bylo u iPhonu 5, kdy Apple za rok změnil Space Black variantu na Space Gray, aby se vyvaroval stížnostem, kdy zákazníci vraceli své iPhony 5, že neuvěřitelně snadno a rychle ztrácejí svou původní barvu. Dokonce ani displej u novinky na tom není příliš dobře a dokonce po pár škrábancích prasknul testujícímu přímo pod rukama.

Dnes nejčtenější

.